14:45 ч.

17.07.17

2 мин.

0

1

0

Митрополит Николай призова политиците да не продават родна земя на чужденци

от редактор |

Митрополит Николай призова политиците да не продават родна земя на чужденци

По покана на Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в навечерието на празника на митрополитския храм „Света Марина" в гр. Пловдив бяха посрещнати част от покрова и одеждите (ризата) на Света Богородица. Те бяха донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет „Св. Йоан Богослoв", обяви "Фокус". От Света Гора в Атон бе донесено и подарено на Пловдивската света митрополия копие на чудотворната икона на Св. Богородица - „Всецарица".


Пред светините Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай оглави света Литургия за празника. Той бе в съслужение с Техни високопреосвещенства Старозагорски митрополит Киприан и Врачански митрополит Григорий; Техни преосвещенства Велички епископ Сионий - игумен на Троянския манастир, Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Видинския митрополит, Знеполски епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, Константийски епископ Яков - втори викарий на Пловдивския митрополит, Негово високопреподобие игумен Петър - от Руската православна църква, ставр. иконом Нелуцу Опря - официален представител на Румънската православна църква в България, Негово високопреподобие архимандрит Амвросий - игумен на Зографската света обител "Св. Вмчк. Георги" на Света гора - Атон, Негово високопреподобие архимандрит Антипа - игумен на килия към светогорския манастир "Иверон", Негово високопреподобие архимандлит Евтимий, духовници от Пловдивската епархийска църква и страната.


В препълнения с православни християни храм присъстваха представители на българската държавност, армия, общински власти, депутати. За заслугите му към Пловдивската епархийска църква и в частност за дареното чудотворно копие на Св. Богородица - Всецарица, митрополит Николай връчи на народния представител Йордан Цонев най-високият църковен орден на Пловдивска епархия "Св. апостол Ерм" - първа степен.


Верен на стила си, да се произнася по най-актуални теми, митрополит Николай се обърна към представителите на българската държавност и най-вече към депутатите с призив, да направят всичко възможно, за да не се продава на чужденци българската земя, защото: "Без българска земя, няма да има български народ, без български народ, няма да има българска държава!".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Дедо попе, · 16:48 · 17.07.2017
тия мутри трудно управляват и 1/3 от територията, за другата нямат нито умствен, нито някакъв друг капацитет, така че, да духат супата! Ще се намери кой да изкупи земята и да управлява територията като държава. Дано доживеем!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент