Майките на деца с увреждания искат оставката на вицепремиера Симеонов

Майките на деца с увреждания искат оставката на вицепремиера Симеонов | StandartNews.com

Майките на деца с увреждания настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказване, в което той определя протестиращите като "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца".

На брифинг в парламента жените заявиха, че вече има богат набор от управленски обиди към тях. Те подчертаха, че с протестите си показват именно колко болни са децата им. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора като Валери Симеонов, смятат те.

Попитани не се ли притесняват, че на брифинга в парламента до тях застават Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, майките заявиха, че проблемите им нямат политически цвят. Те уточниха, че са в Народното събрание, за да чуят дебатите по вота на недоверие към правителството в областта на здравеопазването.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че Симеонов не може да остане и минута повече на вицепремиерския пост. Ние искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система, допълни тя. Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да заяви дали споделя позицията на Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай