Мартинов затворил фирмата със суджука, оставил работниците на улицата

Мартинов затворил фирмата със суджука, оставил работниците на улицата | StandartNews.com

Рекетът със суджук, който е наложил Живко Мартинов, е започнал през 2011 г. Това обяви пред bTV свидетелят, чиято фирма е произвеждала месните продукти. Мартинов, който бил тогава лидер на ГЕРБ-Добрич, започнал да го посещава.

Убеди ме, че съм в някакъв списък, който трябва да си плащаме, трябва да финансираме партията. Бяхме задължени да го правим, защото иначе имаше и думите: Ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н., разказа мъжът. 

От него Мартинов поискал суджук, който по думите му бил за премиера Бойко Борисов. "И искаше да бъде направен по определена рецепта от него, как да бъде направен, защото суджука е за еди кой си, ако не му харесал суджука, после всички сме умрели", продължи свидетелят.

На него обаче му писнало и след три години решил да откаже да изпълнява. "Мартинов изпълни заплахите, с които преди това само ме плашеше. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е", заяви той. "До когото и да пусна жалби, бумеренгът ще се върне с десет пъти по-голяма сила върху мене", завърши той.

Скандалът нямаше да избухне, ако друг рекетиран - Кирил Костов не беше подал сигнал до главния прокурор. Той твърди, че семейството му е сред потърпевшите. Заведение на съпругата му е затворено след проверки от Агенцията по храните.

Впоследствие съдът отмени заповедта на г-жа Брайкова, директорката на агенцията по храните. Въпросната г-жа Брайкова е назначение на г-н Живко Мартинов, поне по негови твърдения. И ред други началници на държавни институции, той твърди че се негови назначения и изпълняват неговата воля", казва Кирил Костов.

Днес бяха разпитани 10 нови свидетели, а в Областната служба по безопасност на храните тече проверка от Инспектората на министерството на земеделието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай