19:10 ч.

11.07.18

2 мин.

0

0

0

КЗК "проучва задълбочено" сделката за Нова тв

от редактор |

КЗК "проучва задълбочено" сделката за Нова тв

Окончателното решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за придобиването на групата на "Нова телевизия" от инвестиционната компания PPF Group ще се забави, става ясно от съобщение на регулатора.


От КЗК посочват, че предстои да бъде извършено задълбочено проучване на сделката за придобиване на едноличен контрол върху "Нова Броудкастинг Груп" АД и непряк контрол върху "Нет Инфо". Намеренията на компанията PPF, контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер, бяха обявени още в средата на февруари. Тогава стана ясно, че тя ще плати 185 млн. евро за българската медийна група. Като причина за решението си за по-задълбочено проучване на сделката, от КЗК посочват това, че "Нова броудкастинг груп" има сериозно присъствие на медийния пазар у нас, като има пряко влияние и върху рекламния. "Предвид характеристиките на всеки един от съответните пазари в медийния сектор, може да се заключи, че придобиваната група има водещи позиции, разполага със значителен финансов и организационен ресурс, възможност за реализиране на икономии от мащаба и обхвата и утвърден имидж.


"Нова Броудкастинг Груп" АД притежава пазарен дял в размер на 30-40% за 2016 г. и 30-40% за 2017 г., получен на база зрителска аудитория", а по критерия стойност той е 30-40% за 2016 г.", посочват от Комисията. "Обединената група ще разполага със съществено предимство пред останалите конкуренти, което налага извършването на задълбочено проучване на възможните антиконкурентни ефекти от сделката", допълват още от регулатора.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент