КРИБ изрази подкрепа за Иво Никодимов и осъди агресията

КРИБ изрази подкрепа за Иво Никодимов и осъди агресията | StandartNews.com

Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България изрази подкрепата си за набития журналист от БНТ Иво Никодимов. В писмо до генералния директор на телевизията Вяра Анкова те осъдиха и агресията в обществото през последните дни.

В писмото си те заявяват:

Уважаема г-жо Анкова,

Обръщаме се към Вас, за да изразим дълбокото си възмущение от акта на безпричинна брутална агресия и нападение срещу известния и уважаван журналист и водещ на сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов.

Категорично осъждаме физическите и всякакъв друг вид посегателства над представителите на свободното слово, а също проявите на насилие и агресивност в обществото.

Като защитници на свободното пазарно стопанство, което не може да съществува без свобода на словото, ние от КРИБ сме солидарни с обществената телевизия БНТ, член на КРИБ, както и с всички, които отстояват ценностите на гражданското общество.

Настояваме побойниците над прекрасния журналист и човек Иво Никодимов, както и евентуалните поръчители, да бъдат открити и наказани справедливо.

Уверяваме Ви, че можете да разчитате на нашето съдействие и Ви молим да ни информирате какво можем да направим, за да изразим нашата съпричастност и подкрепа (включително и финансова) по продължаващото лечение на Иво Никодимов и за неговото бързо възстановяване.

С уважение,

Кирил Домусчиев, председател на УС на КРИБ

Евгений Иванов, изпълнителен директор, член на УС на КРИБ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай