Киро Японеца: Двойната къща не е паметник, купих я за 680 000 евро

Киро Японеца: Двойната къща не е паметник, купих я за 680 000 евро | StandartNews.com

Кирил Коров-Японеца опроверга, че е откраднал Двойната къща в центъра на София.

"Ако трябва да съм честен, не ме заболя за къщата, защото това не е паметник. Ако има паметници на културата в България, то общината или държавата трябва да предприемат действия като собственик, с което да задължат да бъдат поддържани, но това е много скъпо, заяви той пред Би Ти Ви. - Това не е паметник на културата. Нося ви документи и един протокол,с който е взето решение да бъде спряно строенето там. Исках да построя бизнес център там. Тази къща не е категоризирана като паметник на културата. Не съм пращал никога хора при министрите, не ги познавам тези хора. Вежди Рашидов не съм го виждал на живо през живота си", допълни той.

"Кажете кой е този, който говори аз за колко пари съм купил къща, която не струва 120 хиляди евро, а близо 680 хиляди евро. Никога не съм оказвал натиск на хората да ми продадат, те сами пожелаха да го продадат. Тази земя не е открадната, а платена по банков път със законни пари", обясни той.

Кирил Киров потвърди, че вече има разрешение да построи бизнес центъра с подземен паркинг на мястото на двойната къща.

На обвиненията, че Японеца се занимава с наркотици и трафик на хора, той се оправда: „Изкарвам парите си с бизнес, платени данъци и така. Бизнесът ми е строителен. Строя прекрасни сгради и хотели, които продавам и давам под наем. Привличам инвеститори, които инвестират милиарди в България. Аз не само, че не съм бил съден, но и никога не са ме разследвали и не са ме викали в съда за подобни казуси. Когато се говори за наркотици, можем да се видим в друго предаване. Не можете да говорите на масата за наркотици, защото ми подбивате бизнеса. Имам наематели и от кралското семейство."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай