Каракачанов: Въпреки различната техника показахме добри резултати в учението

Каракачанов: Въпреки различната техника показахме добри резултати в учението | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов даде отлична оценка на военните, които взеха участие в учението "SABER GUARDIAN 17" на полигон „Ново село". В него взеха участие бойно подразделения от България, САЩ, Гърция и Грузия.

Подобни учения дават възможност за съвместяване на силите на участниците. Въпреки че използваме различна техника, това не пречи на резултатите. Смятам, че трябва да продължим с подобни съвместни учения", заяви министър Каракачанов, цитиран от "Фокус". Той благодари на участниците и най-вече на партьорите от САЩ. Каракачанов разкри, че е объждана с тях идеята за военен "Шенген".

Посланикът на САЩ у нас Негово Превъзходителство Ерик Рубин ни благодари за организацията на учението. Началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев заяви, че всички участници са се представили отлично, а това говори за една реална съвместимост и добра подготовка за участие в реални съвместни операции.

Ген. Боцев допълни, че това учение е най-мащабното от всички провеждани досега на територията на нашата страна. В него участват над 6 000 военнослужещи с 1 200 единици бойна техника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай