20:50 ч.

20.04.17

2 мин.

0

8

0

"Каменица": Няма уран в бирата

от Стандарт |

"Каменица": Няма уран в бирата

Няма уран във водата, ползвана за производството на бира. Гарантираме на 100% чистотата на водата, имаме пълен контрол върху процеса на подсигуряване качеството ѝ преди нейното използване, включително от гледна точка на съдържанието на тежки метали, какъвто е уранът. Това заяви Антон Карлов, директор „Правни и корпоративни въпроси" за България и Румъния на Molson Coors и изпълнителен директор на „Каменица" АД, цитиран от marica.bg.


Предприятието, което се намира в Северната индустриална зона, има собствени водоизточници− това са 4 кладенеца на територията на завода, които редовно се изследват като част от процеса за гарантиране на постоянно качество на водата, която е основна съставка на бирата. Предвид извънредната ситуация с водата от миналата седмица, спешно взехме и извънредни проби от нашите водоизточници. Резултатите са категорични, че показателите на водата от водоизточниците и обработената вода, които използваме,са напълно в норма. Няма изменение в резултатите спрямо изследванията ни в последните 3-4 години, допълни той.


За обработката на водата се използва технологията на „обратна осмоза", която е призната от Световната здравна организация като най-надеждната и най-ефикасната за гарантиране на около 100% пречистеност на водата, включително от тежки метали. В завода ни в Хасково упражняваме изключително стриктен и пълен контрол на качеството, в съответствие с най-високите международни стандарти и спрямо изискванията на нашата компания-майка, канадско-американската компанияMolsonCoors. Спокойно можем да заявим, че в момента няма никаква опасност при консумацията на нашите бири, каза още Карлов.


Той допълни, че от гледна точка на бизнеса, е изключително важно бързото решаване на проблемите, за да се запази водещото място на Хасково като един от центровете на хранително-вкусовата промишленост в България и да се елиминират съществуващата несигурност и спекулации.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

fdg · 16:16 · 05.05.2017
Да кажат кои фирми работят с уранова вода и да се забрани продукцията им която разнасят из цялата страна.
Потребител · 07:53 · 22.04.2017
А за астика,нищо не казват.
Потребител · 11:56 · 21.04.2017
Така се прави. Спряха да показват един от първите репортажи, в който човек каза, че урановата вода захранва бирената и квартала до нея и вместо това всички телевизии започнаха да пускат реклами на каменица.
Каменица мъжете знаят с какво.
Друг е въпросът, че със или без уран тази тяхна напитка няма нищо общо с истинската бира и марката Каменица дори и без да е правена с пловдивска вода. Същото важи и за ментетата на западни марки, които произвеждат. И това е факт още от 1997г.
x · 09:50 · 21.04.2017
ОТДАВНА МИНАХ НА СТАРОПРАМЕН-ПРЕДИ ГОДИНИ, А МОЖЕ БИ И СЕГА,СЛАГАХА В КАМЕНИЦАТА СПИРТ И ПИЕШ УЖ бИРА,А ВСЪЩНОСТ Е ОТВРАТ НЕ МУ ВЯЬРМАВ НА ТОЯ ОТ СНИМКАТА
Потребител · 09:47 · 21.04.2017
Никога повече "Каменица". Никога повече нещо което made in Bulgaria.
Потребител · 08:07 · 21.04.2017
Те така ще кажат разбира се. Някой представя ли си да излезе юрист на Каменица и да каже "Не купувайте бирата ни, в нея има примеси на тежки метали" ,
ха-ха-ха, смех
Потребител · 04:15 · 21.04.2017
Моля представете независим анализ на водата.
Потребител · 03:33 · 21.04.2017
Кой идиот пие тази отвратителна пикня Каменица!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент