Изпратиха Шарлопов с гайди и "Петко льо, капитанине" /ОБНОВЕНА/

Изпратиха Шарлопов с гайди и "Петко льо, капитанине" /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

С една от любимите си народни песни "Петко льо, капитанине", изсвирена от 11 гайди, и под шпалир от извадени саби беше изпратен в последния си път Стефан Шарлопов. Бизнесменът издъхна в съня си в нощта срещу понеделник едва на 55 години. Стотици негови близки и приятели дойдоха за поклонението в столичния храм "Света София" вчера. Опелото, което започна в 12 часа, продължи повече от час и половина. Над 100 венци бяха положени до ковчега на харизматичния предприемач. В края на службата от тонколони прозвуча гласът на самия Шарлопов, който каза, че е "много важно след теб да останат хора и неща, които да показват какъв си бил и какво си направил".

Съпругата на бизнесмена Бояна и трите му дъщери - Ева, Стефани и Бояна, както и 7-годишните му синове Георги и Илия бяха до ковчега.

На входа на църквата стояха облечени в народни носии танцьори от ансамбъл "Българе". Други от тях бяха сложили четнически одежди и държаха саби в ръце. Камерен състав от 11 гайдари от прочутия смолянски оркестър „100 кабагайди" изпълниха накрая и другата обичана от Шарлопов песен „Кольо, Кольо".

За да се простят с популярния предприемач в църквата дойдоха министърът на европейското председателство Лиляна Павлова, бившият дипломат №1 Соломон Паси със съпругата си Гергана, бизнесмените проф. Николай Вълканов, Огнян Донев, Георги Самуилов, банкерите Цветелина Бориславова и Мартин Заимов, адвокат Тодор Батков, бившият шеф на Футболния съюз Вальо Михов, босът на ФК "Славия" Венци Стефанов, композиторите Михаил Белчев и Стефан Димитров, певците Веселин Маринов и Васил Петров, актьорите Христо Мутафчиев и Тончо Токмачиев, собствениците на "Русалка" Николай и Евгения Баневи и много други представители на туристическия бранш. Депутатът Цветомир Паунов поднесе венци от името на ГЕРБ, а БСП беше представена от шефа на икономическата комисия в парламента Петър Кънев.

"Стефан Шарлопов е прекрасен човек, успял, но запазил човешкото и доброто в себе си. Беше много духовен човек, помагаше на много хора", каза Христо Мутафчиев.

"Беше мъжкар, с голямо сърце и верен приятел", добави друг от опечалените.

Починалият бизнесмен ще бъде кремиран, а праха му ще бъде разпръснат над любимия му комплекс „Созополис", където той искаше да прекара старините си. Там се издига и обелиска, пред който ще се събират наследниците на милионера бохем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай