Изпитания на духа

Изпитания на духа | StandartNews.com

Астрологична прогноза за периода от 26 февруари до 3 март 2017 година

Предизвикателството на този месец февруари е пред нас. На 26-ти в 16 часа и 55 минути, само четири минути преди новолунието, е кулминацията на едно кръгообразно слънчево затъмнение.

Територията на знака Риби е неговата сцена, а пиесата, която ще наблюдаваме, е за тайни, за интриги и заплахи. Един разказ за онова, което остава скрито от погледа ни, но въздейства силно върху живота ни.

Дори фактът, че ние, които сме на територията на България, няма да го наблюдаваме, не трябва да ни успокоява. Според правило, прилагано в астрологията, при затъмнения, на чиито спектакъл не можем да се насладим, трябва да сме много предпазливи и да им обръщаме специално внимание на случващото си.

Небесното явление ще се развие за няколко часа и ще може да се наблюдава от територии, отдалечени от нас на повече от 30 000 км. То ще покрие бреговете на чилийското тихоокеанско крайбрежие, ще премине над южния Пацифик и ще достигне Южна Африка, но ще разбуни духовете и скритите енергии у хората по целия свят.

Неговите енергии ще продължат да се чувстват през годината напред и винаги ще ни подсещат за себе си, когато наблюдаваме как удържани в дълбочината на душата помисли и спомени за тежки преживявания късат оковите и излизат на повърхността на живота.

Мнозина ще останат учудени от себе си. Други ще са разочаровани. Сериозната игра на противопоставянията идват при нас и поради участието на аспект Марс/Плутон по време на затъмнението. Заради неговото въздействие говорим за заплаха от атентати и подмолни действия. Докато трае затъмнението от 26 февуари, транцитиращият Уран преминава през неговата сянка в опозиция към Юпитер. В атмосферата на дните изплуват:
неблагоприятно развитието на важни инициативи и дела, изненадващ удар с провокативни разкрития,
природни катастрофи, транспортни произшествия, производствени аварии.

Астролозите съветват да се избягват големи промени и важни решения. Предупрежданието важи за дните от 25 до 28 февруари.

След тези изпитания за духа и за разума, март започва някак лениво, което ще рече, спокойно.

Дните от до 3 март, включително, е добре да посетим на приятни занимания, които имат една цел – пълно разтоварване. Тялото не трябва да се пренапряга, но в същото време, не трябва и да бездейства.

Овен

Бойно настроение

Седмицата ви сварва в бойко настроение. Актуалните планетните аспекти - на първо място връзката Марс/Плутон, разширяват възможностите ви за изява. Ще говорите от свое име, а думите ви ще се чуват. Това е важно за вас, но не по-маловажно е да знаете точно какво казвате и пред кого. Вашите идеи са интересни, новаторски, но едновременно с тези си харакеристики, те трябва да са адекватни. Моментът не е подходящ за предизвикателни предложения. За възгордяване още по-малко. Вместо да експериментирате, довършвате започнатото около 20 февуари. Така ще сте плътно ангажирани и няма ви остане времето да измисляте неща, които утре ще забравите.

Телец

Съсредоточете се

Необходимо ви е да си наложите промени в организацията на ежедневието. Целта е да сте съсредоточени без да се страхувате, че работата ви затрупва. Още повече, че това са неплодосносни мисли, които определено затрудняват общуването и работата в колектив. Около затъмнението на 26 февруари планетата Марс събира енергията си с тази на вашия управител – планетата Венера: в резултат се отваря възможност да успокоите топката и да наложите едно по-разумно и плавно темпо на живота си. Дори бих си позволила да ви посъветвам да помислите за промени в дневния си режим като отказване от вредни навици. Ако нямате сили да стигнете толкова далеч, то позволете си няколко почивни дни. Така, в края на периода ще се почувствате готови за нови дела. А по-късно често ще се чувате да казвате: преди края на февруари бе еди си какво, а след това...

Близнаци

Време за изява

Неспокойният ви дух настоява за изява. Вие пробвате възможностите си в нови връзки и отношенията, тествате старите. Много са новите лица наоколо. Дали всички ще намерят място в живота ви? Едва ли. Моля, не забравяйте да си отбележите, че затъмнението на 26 февруари е свързано с енергиите на Марс и Уран, а те, от своя страна, са способни да ви запалят за неща, които не могат да се реализират. Приканват ви да казвате големи думи, да давате щедри обещания. Надявам се с тези думи да ви въздържа от бързи реакции и от влизане в противоборства. Убедена съм, че в този момент те много лесно биха могли да се обърнат срещу вас, особено след като се превърнат юридически казус. Не търсете решение по съдебен път. Бъдете и останете дипломати.

Рак

Пазете се от стреса

Енергията на затъмнението на 26 февруари пряко ще ви засегнат. Ако вече имате планове за периода, продължете работата си по тях, не търсете и не подхващайте промени. Мнозина ще се почувстват недобре, неспокойни, несигурни вледствие от въздействието му. Ако това се случи с вас, тълкувайте го, че трябва да се снишите, докато отмине силата на затъмнението. То ще се прояви и по отношение на личните дела. Вслушайте се в препоръката да не натягате отношенията вкъщи с претенции, с откази в последния момент. Трудностите не са еднодневни, те ще се вмесват в делника ви поне до края на февруари – 2 март. 3 март е различен. Той е спокоен ден, подходящ за разтоварващи занимания.

Лъв

Трудности на работа

Продължавате да се чувствате добре в личен план. Разполагате с време, а и с желание да обръщате внимание на партньора. Да сте мили и любвеобилни ще ви се отдава с лекота, тъй като дните са подчинени на синхрона между Венера и Марс. Надявам се хармонията отвътре да ви даде сили за справяне с хаоса навън. Казвам го, защото е възможно да преживеете трудни моменти на работното място. Точно за тях ще ви е нужно търпение, за да постигнете единственото, което ви трябва – единомислие и колективни решения. Последните дати от февруари са вашият успешен период, когато става въпрос за сделки, удогорки, договори и подреждане на интереси. Подават ви се точните думи в подходящия момент. Затъмнението на 26 февруари ви поощрява за действие като изпраща допълнителна доза енергия.

Дева

Излезте от комфортната зона

Не си позволявайте да се ръководите от обичайните представи за нещата. Те са поостарели. Явно е дошъл моментът да решите, че поведението ви се нуждаете от корекции. Очаквате околните да го разберат без да им го казвате. Не съм оптимистка, че подобен подход ще сработи. Предлагам ви, докато намерите подходящите думи и аргументи да се възползвате от другите възможности, предлагани от периода, премествайки там акцента на интереса си. Споменавам във въведението, че 3 март е спокоен ден, носещ разтоварване. При вас и предходните дати имат подобен характер. Предложението ми е да потърсите варинат да сте в отпуска през периода или поне да си подсигурите кратка ваканция в края му. Така, напускайки обичайното русло, ще се ориентирате в сложните плетеници от взаимоотношения и зависимости. А и няма да ви се налага да давате оценки и мнения преди да сте наясно със собствената позиция.

Везни

Отваряйте очите на четири

Готови сте за действие. Не се страхувате от конкуренцията, защото сте разкрили козовете й. Съчетанието Венера/Марс придава чар на вашите изяви и експресивна сила на думите ви. Всичко ще завърши добре, ако се съобразите с влиянието на енергиите, свързани със затъмнението на 26 февруари. То ви предупреждава, че трябва да се особено предпазливи, когато водите разговори за пари или давате конкретни обещания. Обстоятелствата могат да се обърнат така, че нищо от очакваното да не се реализира. Няма как да хвана мислите ви с ласо – те са бързи и летят в различни посоки, но съм задължена да ви помоля сами да овладеете желанията си за бързо развитие на ситуациите. Описаните във въведението конфигурации налагат да си отваряте очите на четири на 25 и на 26 февруари и да не допуснете идеи или току-що направени познанства да променят плановете ви.

Скорпион

Семейството на първо място

Съчетание на планети от близък порядък до нашата Земя - става дума за Венера и Марс, ви поставят в необичайна позиция. Напоследък научаваме нови неща за червената планета Марс, ваш звезден съуправител, благодарение на космическите ни посланици. Вероятно поради това вие вече не се страхувате от нейните енергийни изблици, дори ги търсите, за да подсилят житейската ви изява. Сега Марс се е погрижил да имате работа, подтиква ви да развивате идеите и контактите си. От една страна вие знаете как да защитавате правата и да отстоявате вижданията си. От друга, проявявате засилен интерес към отсрещната страна и сте готови на инициативи за задълбочаването на връзките. Семейството и неговите ценности застават на първа позиция, следват ги приятелствата. Това няма да остане незабелязано. Въпреки обвзелия ви работохолизъм, около 3 март помислете за кратко разтоварване.

Стрелец

Овладейте чувствата

Трябват ви сили, за да овладеете чувствата си. Седмицата има буен, а на моменти непредвидим характер. Ще разберете какво се случва след като подчините емоциите си на потребностите на делника. Надявам се, това да се случи преди те да променят установени отношения, преди да ви вкарат в конфликт с някого. Въздръжте се, моля, от важни решения и крайни изказвания на мнения на 25 и на 26 февруари. От 28 февруари до 2 март се пригответе да обсъждате надълго и нашироко семейни и имуществени въпроси. Постарайте се да чуете друго мнение. Присъствието на опозиция Юпитер/Уран ви подканя да се стремите към уталожване на неразбирателствата във фамилията без да вземате нечия страна, без да си затваряте очите за проблемите. Пренесени в бъдещето, те ще стават по-сериозни. Използвайте днешната си енергията, за да ги насочите или разрешите.

Козирог

Не прибързвайте

Атмосферата на седмицата ви прави неспокойни. Искате да знаете повече, за да сте съпричастни с онова, което се случва по света. Нищо чудно, че променяте реалността на своя делник, тръгвайки да път. Някои от вас ще си преведат вибрациите на Венера и Марс от знака на Овен като подходящото условие за реализиране на намеренията в лично-частния живот: увеличават се срещите с цел изясняване на отношения, настоявате да преживявате споделяне на чувства, изразявате емоция. Всички тези намерения са изпълними, но при едно условие - не прекалявайте в нищо и с нищо. В картата ви за периода стоят предупреждения за грешки поради прибързване, за инциденти поради невнимание.

Водолей

Релаксирайте в самота

Вие очаквате необичайна седмица. Нямате търпение да чуете новини, да видите решенията, които дълго подготвяте. Май не сте уцелили момента. Точно сега планетните конфигурации, за които става дума във въведението, настояват за друго - да сте търпеливи, спокойни, разсъдливи. В общуването търсете разбирателството. Излишно е да подчертавате различността си. Околните не се интересуват от вас и от чара ви. Дори е опасно да настоявате на своето, защото е възможно да се стигне до яростни противопоставяния на мнения, а оттам и до неприятни сцени. От гневни и ядни реакции няма да спечелите предимство. Дните посветете на самостоятелни занимания като задълбочите интересите си в желана посока. По този начин ще релаксирате. Ако имате важни професионални дела постарайте се да ги приключите на 1 или на 2 март като не забравяте да си пазите гърба от интриги.

Риби

Мислете в перспектива

Вие мислите в перспектива, очаквате да получите обратна връзка за правилността на своята визия за бъдещето. Надявам се, че сте наясно за невъзможността да направите нещо, докато Слънцето не преодолее сянката на затъмнението? Иначе, ще трябва да ви разочаровам. Рамките на периоди са тесни за намеренията ви, но това не означава, че могат да наложат граници на въображението ви. Използвайте почивните дни, както и последната дата, 3 март, за онези неща, които са ви на сърцето или в ума. Не му мислете толкова как да постъпите, ако ви се предостави възможност да пътувате. Промяната в обстановката ще ви се отрази добре, ще се получвате отпочинали въпреки физическото натоварване. Същевременно сериозната енергия излъчвана от съчетанието Слънце/Уран настоява да не губите връзка с реалността и да си отбелязвате всяка чута дума, предложение. На един следващ етап тази информация ще се окаже полезна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай