10:50 ч.

24.01.17

1 мин.

0

0

0

Изнервени шофьори блокираха движението по моста Видин – Калафат

от Първолета Цветкова |

Изнервени шофьори блокираха движението по моста Видин – Калафат
Снимка: БГНЕС, архив

Изнервени шофьори блокираха движението през ГКПП при моста Видин – Калафат. Два тира препречиха пътя на колите и по двете платна - към и от Румъния. Причината – твърде дългото изчакване за преминаване. Те настояха за среща с представители на държавата и уточниха, че протестът им е спонтанен.


Според шофьорите, при опашка от 15 км, каквато има през последните дни във Видин, те чакат за преминаване от 10 часа до два дни. Нямаме условия за чакане – седим само в кабините, харчим гориво за отопление, оплакаха се те. Губят те, но и фирмите, чиито товари превозват. Според тях, причината за забавянето е бавната обработка на документите, както и сканирането на всеки тир за превоз на нелегални мигранти. Всички проверки се извършват на румънска територия. На влизане в България в Калафат опашки няма.


От дружеството за управление на моста отговориха, че проверките не могат да бъдат съкращавани. Като причина се изтъква засиленият трафик заради затваряне на ферибота Оряхово – Бекет. Той не работи от 8 януари заради ниското ниво на Дунав и ледохода. Досега никога тази линия не е преставала да работи. Ако се е налагало през 2002 и 2012 година, то е било само за по 4 – 5 дни.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент