Игнат Канев вдига паметник на Аспостола в Канада

Бизнесменът обяви пред Румен Радев, че няма да спре с дарение към България

Игнат Канев вдига паметник на Аспостола в Канада | StandartNews.com

България цени високо родолюбивата дейност на Игнат Канев и неговата подкрепа както за запазване на културните и духовни традиции на българската общност в Канада, така и за осъществяването на редица проекти в сферата на образованието и здравеопазването у нас. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на „Дондуков" 2 с големия бизнесмен, дарител и почетен консул на Република България в Мисисага Игнат Канев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът подчерта, че няма българин, който да не е запознат с успехите на строителната компания на Игнат Канев в Канада и с неговата благотворителна дейност.

Българската общност в Канада е активен участник в икономическия и обществен живот на страната и се стремим да бъдем както добри канадци, така и добри българи, заяви Игнат Канев. Той запозна президента Радев с редица проекти, осъществени с подкрепата на неговата фондация, както и с изграждането на първия паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Канада. „За нас е изключително важно да създадем възможности за децата на българските емигранти да съхранят своя роден език и да се запазят като част от българския народ", добави Игнат Канев.

Името Игнат Канев е символ на успех, но и на нещо много по-важно: как се постига този успех – с настойчивост, упоритост и с честен труд, заяви още президентът Радев и изрази надежда добрите бизнес практики и социално отговорна дейност на бизнеса в Канада да бъдат по-широко възприети и у нас.

Моята строителната компания е не само една от най-големите в Канада, но и пример за социално отговорен бизнес, който се грижи за своите служители и е съпричастен с техните нужди, заяви Игнат Канев. Той беше категоричен, че откриването на новото педиатрично отделение в Университетската болница в град Русе не е последното дарение, което благотворителната фондация „Фамилия Канев" прави за България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай