14:20 ч.

13.09.17

2 мин.

0

2

0

Игнат Канев вдига паметник на Аспостола в Канада

от редактор |

Игнат Канев вдига паметник на Аспостола в Канада

Бизнесменът обяви пред Румен Радев, че няма да спре с дарение към България


България цени високо родолюбивата дейност на Игнат Канев и неговата подкрепа както за запазване на културните и духовни традиции на българската общност в Канада, така и за осъществяването на редица проекти в сферата на образованието и здравеопазването у нас. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на „Дондуков" 2 с големия бизнесмен, дарител и почетен консул на Република България в Мисисага Игнат Канев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът подчерта, че няма българин, който да не е запознат с успехите на строителната компания на Игнат Канев в Канада и с неговата благотворителна дейност.


Българската общност в Канада е активен участник в икономическия и обществен живот на страната и се стремим да бъдем както добри канадци, така и добри българи, заяви Игнат Канев. Той запозна президента Радев с редица проекти, осъществени с подкрепата на неговата фондация, както и с изграждането на първия паметник на Апостола на свободата Васил Левски в Канада. „За нас е изключително важно да създадем възможности за децата на българските емигранти да съхранят своя роден език и да се запазят като част от българския народ", добави Игнат Канев.


Името Игнат Канев е символ на успех, но и на нещо много по-важно: как се постига този успех – с настойчивост, упоритост и с честен труд, заяви още президентът Радев и изрази надежда добрите бизнес практики и социално отговорна дейност на бизнеса в Канада да бъдат по-широко възприети и у нас.


Моята строителната компания е не само една от най-големите в Канада, но и пример за социално отговорен бизнес, който се грижи за своите служители и е съпричастен с техните нужди, заяви Игнат Канев. Той беше категоричен, че откриването на новото педиатрично отделение в Университетската болница в град Русе не е последното дарение, което благотворителната фондация „Фамилия Канев" прави за България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:00 · 13.09.2017
Игнат Канев (или Канефф) е най-богатия българин в света. Недвижимо имущество за около 2 милиарда долара и нараства всеки ден. Дано да работи по-често за България...
Потребител · 16:43 · 13.09.2017
Абе хора неграмотни,
Бъркайте името на Бойко, президента или на друг временен властелин. Кой е АСПОСТОЛА? Срамота, наистина срамота.....
Дано Игнат Канев да не срърка името на Левски на паметника в Канада.....току виж напише АСПОСТОЛА на СВУБОДАТА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент