Идват хлад и бури

Идват хлад и бури | StandartNews.com

От ранни зори днес в цялата страна ще задуха вятър от запад-северозапад, като с него ще нахлува хладен въздух. Заедно с него обаче е обявен жълт код за дъжд и гръмотевични бури в пет области на страната. Кодът е в сила за Видин, Монтана, Враца, София област и София град. В западната половина от страната ще се задържи със значителна облачност и валежи, а на изток ще има повече слънце. Там в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места също е възможно да превали и прегърми.

В цялата страна вятърът вече ще е от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 21-23° в западните райони до около 32°-34° – в източните. Атмосферното налягане ще се повишава и в края на деня вече ще е малко по-високо от средното за месеца. Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър и с него температурите ще се понижават.

Максималната на височина 1200 метра ще е 17-18°, на 2000 метра – около 10°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер над северните райони облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, който по-късно вечерта ще се усили. Максималните температури на въздуха ще са 29°-32°, температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по северното крайбрежие ще се усили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай