21:20 ч.

12.01.18

1 мин.

0

7

0

Град в Северозапада продава две училища и болница

от Първолета Цветкова |

Град в Северозапада продава две училища и болница

Продаваме закритата ни общинска болница и две училища, които вече са празни, каза за „Стандарт" кметът на Кула д-р Владимир Владимиров. Те могат да бъдат превърнати в центрове за социални услуги или в производствени цехове, но кандидати за това няма.


Общинската болница бе закрита преди 7 години. Тя се намира в центъра на града и има двор от 50 дка. Сградата е добре поддържана, оценена е на 1 млн. лв. Интерес към нея проявяват австрийци, румънци, но отдалечеността от центъра ги спира. Част от помещенията бяха дадени на фондация за създаване на център за лечение на диабетноболни хора, но той чака финансирне, за да започн дейността си.


Двете закрити училища се намират на възлови места в града. При влизането в Кула от Видин е бившето средно училище по автотранспорт. То е обявявано на търг, но не се явил нито дин кандидат. Второто е бивше основно, след това начално, разположено на главната улица по пътя към ГКПП „Връшка чука". Наематели няма и в двете школа. Общината отдава под наем само земеделска земя. И за нея кандидатите са малко, обясни кметът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:52 · 14.01.2018
Нормална демократична евроатлантическа картинка от БГкато изключим гейска софия
Потребител · 01:51 · 14.01.2018
Северозападналитв райони са най зле. Какъв бизнес като не са останали хора там
адвокат · 14:04 · 13.01.2018
Напротив. доста хора искат да купуват, но закончетата в БГ са абсурдни.Например. Купуваш сградата, но земята не твоя. Или ...чужденец не може пък да закупи земеделска дунавска черноземна земя.....Циглите са на куповоча, а клозетът е на общината.Училището е пък на културата, а ел . кабелите са на АЕЦ -Козлодуй. И......още куп комунистически пречки за операцията покупко-продажба.
Потребител · 10:30 · 13.01.2018
Koja gerberska mutra schte hi kupi
Потребител · 23:30 · 12.01.2018
Ето по този начин ще бъде продадена и майка България
Потребител · 22:05 · 12.01.2018
помощи за животни и кучета се намериха но за старите хора като пенсионери и инвалиди няма всеки би си дал пенсията или друго за да живее някоя година по дълго и по спокойно без да е в тежест на други
Потребител · 09:50 · 14.01.2018
@Потребител кая ли пропаднала долна соросоидна извратена отрепка ти е писала минус ! Бих му извадил очите с пръсти.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент