Главният секретар на МВР: Мигрантите остават заплаха номер 1

Сред тях може да има бойци и членове на терористични организации, смята Младен Маринов

Главният секретар на МВР: Мигрантите остават заплаха номер 1 | StandartNews.com

Към служителите на МВР има сериозен финансов натиск и за съжаление някои се поддават заради липсата на морални устои, заяви в "Канал 3" Младен Маринов, главен секретар на МВР.  Повод бе спецакцията от неделя, при която бе разбита банда за трафик на мигранти, в която има и бивш служител на вътрешното министерство, макар и работил там до далечната 1988 г.

За съжаление имаме такива случаи, като система ги долавяме и ги задържаме. Човек с морал търси начин да изкара парите по законен път, продължи главен комисар Маринов. 

 Този въпрос - кой е виновен, той се решава в съда. Но можем да го зададем и в по-широк аспект, кой е виновен да се случват тези неща. Дали е конкретен виновник или комплекс от причини, за което имаме всички вина. За случващото се на пътя мога да кажа - всичко е в ръцете на водачите. Те трябва да спазват закона на пътя. Иначе нашите правомощия по закон са да съберем достатъчно данни, за да може прокуратурата да повдигне обвинение към задържаното лице, отговори той на въпрос: Защо има задържани, но няма виновни. 

В съдебната фаза на процеса експерти, свидетели, полицаи, които са участвали, може да участват, но нашите правомощия са тези, допълни главният секретар на МВР.

Главен комисар Маринов обяви и най-големите заплахи пред България: Ще започна от външните заплахи за сигурността на Република България - това е мигтантският поток, водещ до засилен натиск към границата. Тук може да преминат и хора, членове на терористични организации, бойци от Близкия Изток. Това е приоритет за нас и ще развиваме системата за сигурност. Първите стъпки бяха направени - изграждането на инженерното съоръжение, сега трябва да бъде оборудвано. Отношенията с Турция са много важен елемент, но те са работа на политиците, съответно на премиера като представител на изпълнителната власт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай