21:45 ч.

17.07.17

1 мин.

0

0

0

Главчев открива паметник на Левски в Сандански

от редактор |

Главчев открива паметник на Левски в Сандански

По повод 180 години от рождението на Васил Левски община Сандански и Сдружение „Дякон Левски" ще превърнат в реалност една дългогодишна мечта на поколения санданчани. В града ще бъде открит паметник на великия българин. Събитието е довечера пред сградата на съда, под короната на многовековния чинар. На тържествената церемония ще присъстват


председателят на Народното събрание – Димитър Главчев, Неврокопският митрополит Серафим, зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев, зам.-председателят на ГЕРБ – Цветан Цветанов, представители на Общобългарски комитет „Васил Левски", ветерани от войните, военнослужещи от Военно формирование 26 400, граждани и гости на града.Творбата е на скулптора Борис Борисов и архитект Пламен Цанев. Стойността на проекта е 25 хил. лв., от които 9 хил. лв. бяха осигурени от членовете на Инициативния комитет Сдружение „Дякон Левски".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент