Гастарбайтерите масово не купуват винетки

Гастарбайтерите масово не купуват винетки | StandartNews.com

Чужденците, минаващи транзитно през България, масово не купуват винетни стикери. По-голямата част от нарушителите са гастарбайтери, които пътуват от и за Турция. Това стана ясно след проверка на столичния КАТ.

На ден органите на реда успяват да хванат средно по 100 такива шофьори. Вчера униформените направиха хайка на КПП Църна маца при изхода на София. Освен за наличие на винетки катаджиите изискваха и документ за покупката им. Причината е, че чуждите шофьори не залепят добре винетния стикер и си го менкат с други шофьори на границата.

Глобата за нарушителите е от 300 до 3000 лева. За да не се разминат безнаказано, от софийския КАТ товарят провинилия се гастарбайтер в патрулка, която го води до централата на "Пътна полиция". Там след като си плати, нарушителят бива върнат до автомобила и пуснат да продължи по пътя си.

"Доста водачи си позволяват да минават през територията на страната, без да заплащат винетни стикери - знаете, че много трудно се поддържа пътната настилка - всеки е длъжен да си закупи винетка", обясни пред Нова телевизия началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев. Гастарбайтерите, които в момента пътуват от Турция към Германия, извършват много нарушения по пътищата у нас. Създават проблеми и на софийските шофьори, тъй като предпочитат да пресекат центъра на столицата, а не заобикалят по Околовръстното шосе. Заради засиления трафик от няколко дни се образуват големи опашки при граничния пункт Калотина.

А много други опитват да измамят системата, като си предават винетката един на друг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай