Финансова инспекция погна кмета на Септември

Финансова инспекция погна кмета на Септември | StandartNews.com

Държавната финансова инспекция влезе в община Септември. Проверяват се всички обществени поръчки в общината заради съмнения за злоупотреби и корупция в размер на милиони левове. Сигнали са подадени и до НАП и до главния прокурор.

За евентуални нередности е алармирал инициативен комитет. Според сигнала за една година са обявени 40 обществени поръчки, а 24 от тях са били спечелени от фирми, близки до кмета Марин Рачев. Община Септември е известна като столицата на арпаджика и на големите ремонти.

От лятото тук четири пъти се организират и протести срещу кмета и обществените поръчки на общината. В сигнал до главния прокурор за поръчките се казва, че близките до кмета фирми са усвоили над 12 милиона лева.

По сигналите се работи, в тях се споменават обществени поръчки за детска площадка, за кофите да боклук, за сметосъбирането и сметоизвозването в общината. Кметът беше възпрепятстван да се срещне с нас. Юристът на общината Ели Лазарова обясни, че от две седмици в общината се проверява абсолютно всичко.

Кога ще приключат проверките на финансовата инспекция, не е ясно. Според наша неофициална информация призивът да се подават сигнали при най-малките съмнения за корупция и злоупотреби с европейски и държавни средства идва от министерския съвет. В неделя инициативният комитет „Да спасим община Септември" продължава с протестите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай