Еднопосочни улици в Благоевград облекчават движението

Еднопосочни улици в Благоевград облекчават движението | StandartNews.com

Улиците в центъра на Благоевград ще станат еднопосочни, за да се подобри трафика в централната градска част. Това обяви на пресконференция в понеделник кметът на общината Атанас Камбитов.

Предстоят промени и в Наредбата за платеното паркиране. Градонамалникът разкри, че тези дни всеки ден разписва между 20 и 40 талона на инвалиди. „Получава се следната картина . „Мерцедес", последен модел, с талон за паркиране на място за инвалиди. Ще прецизираме и безплатните талони, които се издават. Ще променим Наредбата за „Синята зона", защото сега тя не е ефективна", смята Камбитов. Ще се изградят два светофара – в началото на квартал „Струмско" и на улица „Славянска", където преди повече от месец камион блъсна и уби студентка.

Започва и съвместна акция на общината и ВиК-Благоевград за решаването на проблеми с водопровода не само в града, но и в селата. Всички получени сигнали ще бъдат проверени. „Ние сме собственик на мрежата, а ВиК е оператор. Ще направим пълен списък с проблемните участъци, за да решим проблемите на хората, за да получават по-добра услуга. Лошото е, че не можем да кандидатстваме за европейски средства, тъй като не учредихме Водна асоциация в Благоевградска област, но ще трябва да осигурим финансиране – общинско и национално", коментира Камбитов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай