Движение без ограничения по републиканската мрежа и проходите. Засега...

Движение без ограничения по републиканската мрежа и проходите. Засега... | StandartNews.com

Над 500 машини обработват пътните настилки по републиканската пътна мрежа в районите със снеговалеж, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура".

Най-силни са снеговалежите в Софийска област. В Троянския проход - път II-35 Троян – Кърнаре, е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 тона поради снегонавявания.

Без ограничения е движението през проходите Айтоски, Котленски, Обзорски, Печинско, Превала, Предел, Републиката, Ришки и Рожен.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през проходите „Вратник" и „Твърдишки". Забранено за камиони над 3,5 тона е преминаването през проходите „Дюлински" и „Пампорово". Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона през проходите „Петрохан" и „Шипка".

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват на път само с подходящи гуми, тъй като се очаква засилване на снеговалежа, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Да не забравяме обаче, че снегът продължава да вали и според прогнозите не се предвижда продължително спиране през следващите дни.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай