До вторник тръгва новоизграденото тролейбусно трасе в Младост-2

До вторник тръгва новоизграденото тролейбусно трасе в Младост-2 | StandartNews.com

Днес изпробвахме тролейна линия 5 за Младост-2, като това е първото тролейбусно трасе, което се изгражда в София от 17 години насам. Това обяви пред журналисти зам.-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, който провери изграждането на новото тролейбусно трасе в ж.к. Младост.

По думите му отсечката е дълга 700 м, като реално ще удължи линията на тролейбус 5 с една спирка. "Тоест, от ж.к. Младост по новата пътна връзка, която е построена преди няколко години и ще стига до колелото, в което върти и автобус 306. Планираме от вторник да започне експлоатацията на тази тролейбусна отсечка, като старото колело ще остане резервно, а основното ще бъде в Младост 2, посочи зам.-кметът. Той уточни, че тази отсечка е част от тролейбусните трасета, които се очакват да бъдат построени в София.

Изпълнител на новоизграденото тролейбусно трасе в Младост е Общинското дружество „Столичен електротранспорт", а необходимите средства за цялостното изграждане на трасето са 600 хил. лв.

От понеделник, 13 август, започва ремонтът по бул. „Арсеналски", който ще бъде на стойност 1,5 млн. лв., каза още Евгени Крусев. По думите му движението там няма да бъде спирано, а ще бъде стеснявано в определен участък. „Ще се пътува по една лента в посока и реконструкцията ще бъде съобразена с тролейбуса, който минава през бул. „Петко Тодоров", ул. „Черковна", бул. „Арсеналски" и бул. „Черни връх", уточни зам.-кметът Крусев. Той посочи, че изпълнител на проекта е Общинското дружество „Столичен електротранспорт", а бюджетът, който е необходим за извършване на ремонтните дейности е на стойност 1,5 млн. лв.

По думите му от понеделник започват работа по премахване на старата настилка, бордюри и тротоари, които трябва цялостно да се рехабилитират. Там съответно ще се слагат основите и на контактната мрежа. „Очакваме трасето по бул. „Арсеналски" до края на годината да бъде готово, а срокът за реконструкция на булеварда е до 15 септември", посочи още той.

В неделя се затваря бул. „България" между бул. „Иван Ев. Гешов" и бул. „Гоце Делчев" в посока кв. „Бояна". Очаква се затруднен трафик. Крусев призовава хората от следващата седмица да ползват трамвайна линия 7, тъй като тя ще преминава абсолютно безпрепятствено през зоната на ремонта.

Крусев уточни още, че тази събота и неделя се затваря кръстовището на „СУ. Св. Климент Охридски", което ще бъде ремонтирано е рамките на 48 часа, а следващия уикенд на 18 и 19 август се затваря бул. „Кристофор Колумб", който също трябва да бъде преасфалтиран цялостно, като там движението отново ще бъде затворено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай