Дъжд и гръмотевици, облаци и на морето

Дъжд и гръмотевици, облаци и на морето | StandartNews.com

Оранжев код за интензивни валежи, придружени с гръмотевици, е в сила за 8 области в страната за 27 юли.

Предупреждението е в сила за областите Русе, Търговище, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали и Смолян. Очакваните количества валежи са между 35 и 50 л/кв. м, а в планинските райони на областите и повече. Ще има условия и за градушки.

Жълт код за интензивни валежи, придружени с гръмотевици, е в сила за 7 области в страната. Очакваните сумарни количества са между 15 и 30 л/кв. м, а в отделни райони и повече. Кодът е в сила за областите Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Разград, Сливен, Ямбол и Бургас.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месец юли, вечерта ще започне да се повишава.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна и на много места ще превалява дъжд, след обяд ще има и гръмотевични бури. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 27-29°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините облачността ще е значителна. Ще бъде с превалявания и гръмотевични бури. Значителни количества ще има в Рило-Родопската област и в Централна Стара планина. Ще духа силен, временно бурен северозападен вятър Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 12°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай