Божидар Димитров: Съпротивата в Македония е готова за прайда

Божидар Димитров: Съпротивата  в Македония е готова за прайда | StandartNews.com

Това са хора, готови за прайда. Наш или сръбски, няма значение. Зоран Заев нищо не е предал, а направи нещо, което отдавна се очакваше. Това е двете страни - Македония и България, да установят прилични държавни отношения. Това заяви в предаването по bTV "Лице в лице" професор Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, цитиран от Блиц.

Цяла Македония и Одринско - това е Тракия, където са възстанали баба ми и дядо ми. Няма нищо македонско в това. Това не е техният празник и не може да бъде. Ние също празнуваме Илинденско-Преображенското възстание. Защо това да е македонско?! Има музей на ВМРО открит, да отидат там да видят документите и да намерят едно македонско нещо, говоря за етническия смисъл, не за географския, каза Димитров.

Съпротива ще има и аз я предрекох, казах " И сега да не си на мястото на Зоран Заев". Няколко месеца могат да издържат да хулят правителството. Тук опозицията също хули управляващите за неща, които наистина са хубави. Изявлението на Заев, че ще промени учебниците по история в Македония е много смело изказване, по-смело и от Илинден, продължи той.

Днес пресата в Македония и историците полудяха заради изява на Божидар Димитров в "Канал 3", в която той обяви, че комшиите говорят и пишат на български диалект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай