Борисов: Нито една керемида допълнително в Банско

Борисов: Нито една керемида допълнително в Банско | StandartNews.com

Нито една керемида няма да се сложи в Банско и нищо различно от този лифт няма да се направи. Това обеща премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание в обновената Зала 3 на НДК, където в петък кабинетът ще бъде заедно с колегиума на еврокомисарите.

„Демокрацията разрешава протести", лаконично коментира Борисов по повод непрекъснатите митинги на псевдоеколозите срещу изграждането на втората кабинка.

Т. нар. екологични организации откровено лъжат за Банско, възмути се по-рано вчера в ефира на Нова тв вицепремиерът Красимир Каракачанов. Според него проблемът с лифтовете и плажовете касае пряко българския туризъм и влизането на повече пари в хазната. "На хората в Банско им писна някой да говори от тяхно име и заради това идват в София на протест. Процесът е ясен. Първо устройствен план, след това инвестиционно намерение. И ако в това инвестиционно намерение има нещо извън лифтове и спортни съоръжения, аз лично ще гласувам срещу него и ще се извиня", увери Каракачанов.
Световни зведи в ските удариха в същото време рамо на Банско. Асовете Херман Майер-Херминатора и Марк Жирардели дадоха сериозна подкрепа на българския ски курорт №1.

Министър-председателят на България Бойко Борисов, получи първо поздравително писмо от Херман Майер, легендарен австрийски състезател по ски алпийски дисциплини, двукратен олимпийски шампион от Олимпиадата в Нагано през 1998 година, трикратен световен шампион от Вейл 1999 и Бормио 2005. Австриецът приветства решението на Министерски съвет за развитие на ски-зона Банско и на зимния туризъм в България като цяло.

"Приемете моите искрени поздравления за взимането на единственото правилно решение за развитиена ски-зона Банско, позволявайки на повече българи и чужденци да получат достъп до Национален парк Пирин", написа Херминатора.
Ден след това и Жирардели, който е първия петкратен носител на световната купа в алпийските ски също написа писно на премиера Борисов. "Скиорите, сноубордистите и планинарите от цял свят са истинските приятели на природата и те са хората които имат най-силна връзка с планината, се чете в писмото на Жирардели. - Развитието на планинската и ски инфраструктура позволява повече хора да спортуват и да практикуват туризъм и по този начин да преживяват великите чудеса на българската природа. Надявам се, че това решение ще открие нова ера на публичната политика на българския туризъм, спорт и запазване на природата тъй като не може да има нищо по-добро от тези три неща да работят заедно". И Херминатора, и Жирардели желаят на Борисов всичко най-добро през новата 2018-а година и го очакват отново на ски пистите в Банско!

Дузина български спортисти и известни личности начело с Христо Стоичков, Радослав Янков, Лъчезар Танев, Сани Жекова, Тихомир Иванов, Габриела Петрова, Любо Ганев, Димо Тонев, Мария Гроздева, Ути Бъчваров, Наско Сираков и Илияна Раева обявиха преди дни че подкрепят решението на правителството за развитието на Банско и зимния туризъм в България. Те се обявиха в подкрепа на изграждането на втори лифт в Банско. Популярните лица призоваха и за участие в шествието тази вечер в София, което е организирано от сдружение "Бъдеще за община Банско" и ще се състои в 18 ч. на ъгъла на бул. „Витоша" и бул. „Патриарх Евтимий". Очаква се в шествиото хепънинг под надслов "Аз искам да карам ски в България" да вземат участие над 10 000 души. По бул. "Витоша" феновете на ските ще стигнат до Министерски съвет, а от там до площад "Александър Невски", където ще прерастне в концерт. Участие в него ще вземат DJ Sprite, световния шампион по бийтбокс Skiller & Atesh и брейкденсърите от Pachoville Crewи Sofia City Breakers. Също така ще се включат и Елица Тодорова, братя Пищолски и Тита. Събитието се подкрепя от скиори и сноубордисти от всички зимни центрове в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай