Борисов и Габриел откриват форум за дигиталното бъдеще

Борисов и Габриел откриват форум за дигиталното бъдеще | StandartNews.com

Днес, 19 април, от 09:00 часа българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел и министър-председателят на България Бойко Борисов ще открият в столицата международна конференция под надслов "Формиране на дигиталното бъдеще на Европа: Високопроизводителни изчисления за научни и промишлени приложения в изключителен мащаб".

Конференцията представлява ключов момент в процеса за оформянето на дигиталното бъдеще на Европа. Българският еврокомисар ще представи предложението на Европейската комисия за съвместната инициатива EuroHPC, за създаването на която работи активно през последните месеци.

Събитието се организира съвместно от Европейската комисия и Министерството на образованието и науката в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. То ще събере представители на институциите на ЕС, национални, регионални, местни публични органи, представители на академичните среди, инвеститори и други заинтересовани страни.

Форумът ще се проведе в Зала 2 / Театър Азарян / на Националния дворец на културата – входът е в подлеза на НДК.
Уважаеми колеги, след откриването комисар Мария Габриел ще даде кратък брифинг за медиите от 9.50ч, във фоайето пред срещу изход 1-3 на залата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай