Борисов: Днес продължаваме да градим историята

Борисов: Днес продължаваме да градим историята | StandartNews.com

С дълбоко уважение към българската държавност честитя на всички празника на Независимостта, заяви премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на МИнистерски съвет.

България е минала през много трудни моменти в историята си, но силният дух и волята на народа винаги са побеждавали неблагоприятните събития и са давали тласък за развитието ни. С тази енергия и желанието да просперираме нашите прадеди са се преборили за провъзгласяването на независимостта на България и за превръщането й в равноправна на другите държави. Благодарение на техните усилия се издига международният авторитет на страната ни. В този ден, чертаещ от 109 години развитието на страната ни, нека изразим своята почит и признателност към всички, които са отстоявали правото на българския народ и държава на самостоятелен избор и са работели за техния културен и икономически напредък, за преуспяването им.

Днес ние продължаваме да градим историята като наследяваме великите дела на тези българи и именно затова трябва да бъдем още по-отговорни за съдбата на следващите поколения. Като независима държава, част от голямото европейско семейство, България е на прага да стане за първи път в нашата история председател на най-силния икономически съюз в света. Всичко това е плод на усилията и работата на много българи през годините. Нека не ги забравяме и да продължим достойно делото им.

Честит ден на Независимостта!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай