Борисов откри депото за отпадъци край Шереметя

Борисов  откри депото за отпадъци край Шереметя | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха Регионалното депо за отпадъци край Шереметя. Проектът "Изграждане на Регионална система за управление на отпадъците в регион Велико Търново" е по Оперативна програма околна среда 2007-2013 г.

Неговата основна цел е екологосъобразно управление на битовите отпадъци в региона. Бенефициент по проекта е Община Велико Търново, с партньори общините Горна Оряховица, Елена, Златарица, Стражица и Сдружение "За чисти селища". Проектът е на стойност 33 203 128,91 лв. и се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от Държавния бюджет на Република България чрез ОП "Околна среда 2007-2013 г.", пише Фокус.

На откриването присъстват и кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, зам.- кметът Ганчо Карабаджаков, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметовете на общините партньори, ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов, народни представители и представители на институции.

"Днес край Велико Търново открихме новото депо за отпадъци, което ще обслужва 170 000 души от шест общини – старопрестолния град, Лясковец, Горна Оряховица, Елена, Златарица и Стражица. Това е една огромна помощ от държавата и ЕС, която дава възможност за по-голяма чистота на реките, въздуха и най-вече за по-доброто здраве на хората в този прекрасен регион, в който се разраства и туризмът. В депото са инвестирани 33,2 млн. лв., като разполага с инсталации за неопасни отпадъци, компостиране и сепариране", сподели в профила си в социалните мрежи премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай