07:30 ч.

14.12.17

1 мин.

0

0

0

Благотворителен бал за деца с увреждания в община Сатовча

от Владимир Симеонов |

Благотворителен бал за деца с увреждания в община Сатовча

Община Сатовча организира за осма поредна година благотворителен бал в подкрепа на сираци и деца с увреждания до 16-годишна възраст. Събитието ще се проведе на 22 декември в заведение в село Слащен.


„Всяка година проявата, която отваря сърцата на местните хора, е в различно населено място. По време на бала ще има търг с наддаване за различни предмети и сувенири, които са изработени от сръчните ръце на деца и възрастни. През 2015 г. и 2016 г. набраните средства бяха над 40 000 лева, сега се надяваме да съберем повече средства за нуждаещите се", споделиха от ръководството на общината.


Служители на кметствата, бизнесмени, учители, социални работници, местни хора и гости граждани ще се включат в благородното дело. В зависимост от събраната сума парите ще се разпределят на децата и младежите, които са сираци или с увреждания. Най-напред ще се осигурят средства за тези сираци, на които им предстои абитуриентски бал догодина. Целта е да им се помогне финансово за закупуване на облекло за паметната за тях вечер. На бала ще се разиграят на търг дърворезби, картини от камък, пясък и акварел, старинни вещи. Ще се купуват и интересни артикули и сувенири. Деца вече са измайсторили елха от бонбони, която са оставили в кметството в Сатовча.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент