Благоевград вози боклука в Сандански

Благоевград вози боклука в Сандански | StandartNews.com

Община Благоевград извозва отпадъците в депото на Сандански. За целта общинската фирма „Биострой" е наела 5-6 специализирани автомобила. Старата система за битови отпадъци в града вече не се използва, тя спря работа в края на миналата година. Очаква се до десетина дни да започне строежът на новото депо.

„Направихме площадка за претоварване, с което да намалим разходите си. Проведох среща с ръководството на ПУДООС, чакаме до седмица тяхното решение кои точно дейности ще финансират, сумата е 17,5 милиона лева. Останалите средства ще са от централния бюджет за изграждането на Регионална система за битови отпадъци в село Бучино, отговаряща на европейските стандарти. Надявам се, че до края на септември строителството ще приключи", уточни кметът на община Благоевград – Атанас Камбитов.

Той разкри, че ще се водят преговори с изпълнителя да се работи на три смени, за да се съкратят сроковете. Градоначалникът се надява държавата да покрие транспортните разходи по извозването на отпадъците до Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай