Бивш старшина на 80 г. стана дарител № 1

Бивш старшина на 80 г. стана дарител № 1 | StandartNews.com

80-годишен пенсионер стана основен дарител на дома за стари хора в Сливен. "Нямаме друг подобен случай. Бай Драган Драганов, който е наш потребител и живее в дома, направи няколко дарения на обща стойност около 2000 лева", заяви пред "Стандарт" Нина Накова, директор на дома за стари хора в Сливен. Бай Драган е закупил оградата за двора на дома, който е цели 6 декара. Бившият старшина от сливенската танкова бригада е поставил входна врата от желязо. "Той закупи ютия, а в момента е на път да купи за дома и помпа за кладенеца, който сами изградихме. Подобна деятелност при нас не се среща често. Хората тук са с малки пенсии, повечето имат проблеми със здравето и нямат възможност", споделя директорката на дома. Самият бай Драган обаче няма висока пенсия. Като бивш старшина от армията, той взима малко над 400 лева. "Сърцето ми обаче е голямо. Така съм възпитан, аз съм от бедно земеделско семейство и от малък съм научен да работя по много. Първо, човек трябва да се научи да дава, а после да очаква нещо насреща", категоричен е Драган Драганов. Макар и 80-годишен, той се вълнува от средата, в която живее.

Имаме хубав двор, но влизаха много крадци

Имаше бездомници, които идваха да спят тук лятото. Щом държавата няма пари за ограда, аз реших да я направя. Сега всички се чувстваме по-спокойно", казва бившият старшина. Той с умиление си спомня годините, когато е бил шофьор на различни началници. Последните си години като военен бай Драган изкарва в Щаба на Трета армия. "Познавам по-голямата част от командващите, началник щабовете и зам.-командващите. Някои от тях в последствие станаха министри или шефове на Генералния щаб. Тогава обаче имаше армия, имаше ред в държавата", споделя бай Драган. Днес той мечтае за спокойствие и ред. Аз обичам всичко да бъде на мястото си. За това

спомогна и военщината, но и моето възпитание от малък

Много съм доволен от нашата директорка Нина Накова. Всичките 120 обитатели на дома я харесваме и уважаваме, защото тя дава много за нас, каза бай Драган Драганов. Той не обича много да говори и само споменава, че има деца, които са на гурбет в чужбина. Днес животът на бившия старшина е в шестте декара, които сам огради. И в раздумката със своите приятели от дома за стари хора в Сливен. Много скоро бай Драган ще направи ново дарение. На този етап го пази в тайна, споделя бившият военен. От ръководството на дома са решили всичко да се оформи в договор за дарение и са подготвили благодарствено писмо. "Това мен не ме интересува. Не е важно колко благодарности ще получиш, а как се чувстваш, когато направиш добро. Аз се чувствам добре и удовлетворен. Всичко друго е без значение", казва Драган Драганов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай