"Биг брадър" приклещва София с допълнителни 244 камери

"Биг брадър" приклещва София с допълнителни 244 камери | StandartNews.com

Към близо 2700-те общински камери, които имаме на територията на Столична община, ще добавим още 244 по основни пътни трасета. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на приемна и офис на Трето Районно управление на СДВР на "Женския пазар" в столицата.

"В момента тече подготовката за реализирането на проекта за разширение на системата за видеонаблюдение в София, заедно със свързаност на различните центрове за управление. Това е проектът, който беше финансиран от държавата по повод предстоящото председателство на Съвета на ЕС и домакинството на София. Така че към близо 2700-те общински камери, които имаме на територията на Столична община, ще добавим още 244 по основните пътни трасета и което, е най-важното за мен - по този проект ще осигурим свързаност на всички системи, с които разполагат Столична община и МВР", заяви столичният кмет.

По думите ѝ след като бъде реализиран този проект, ще има единна система и взаимодействие, което ще подобри значително сигурността в града. До този момент на територията на "Женския пазар" е изградена система за видеонаблюдение, която включва 61 камери. Столичният кмет каза още, че на територията на пазара има център за видеонаблюдение с 24-часово дежурство а в района действа постоянен патрул на общинска полиция и такъв от страна на СДВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай