Банско блокира границата с Гърция

Банско блокира границата с Гърция | StandartNews.com

Жителите на Банско и Югозападна България ще блокират след Нова година границата с Гърция при Кулата ако до края на 2017-а правителството не приема промяната на плана за управление на Пирин и актуализацията на концесионния договор за ски зона Банско. Само така може да започнат процедурите по изграждането на втората кабина в Банско.

Това обявиха организаторите от сдружение „Бъдеще за община Банско" на протеста с който затвориха за кратко тази вечер международния път Е79 при Симитли. Протестът е срещу онези зелени екологични организации, които от десетилетие блокират развитието на зимния туризъм в България. Също от толкова години правителствата се поддават на манипулациите на "зелените" и от години отлагат тези решения.

Вчера министърът на околната среда и водите Нено Димов обяви, че оттегля внасянето в МС на актуализацията на концесията. Това се очаква да стане след 22 декември, когато изтича едномесечния срок в който предложението за промяна на плана за управление на Пирин е на сайта за обществени консултации. След тази дата има законова възможност Димов да внесе наведнъж актуализацията на концесията, която е минала всички законови процедури и е съгласувана без забележки от всички министерства, и промяната на сега действащия план за управление на Пирин.

Ако това не стане със сигурност границата с Гърция ще бъда блокирана през януари. „Нека тогава да видим кой ще обяснява, че заради един лифт е блокирана границата между две държави членки на ЕС", заяви Димитър Русков от „Бъдеще за община Банско".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай