16:10 ч.

17.04.18

2 мин.

0

1

0

България подкрепи УНИЦЕФ за равен достъп до качествено образование за децата

от редактор |

България подкрепи УНИЦЕФ за равен достъп до качествено образование за децата

България и УНИЦЕФ споделят обща позиция за необходимостта от постигането на устойчивост в образователния процес на всички деца, както и за гарантирането на приобщаващо образование за децата с увреждания. Около това са се обединили държавният глава Румен Радев и Афшан Кан, регионален директор на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия по време на среща на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Двамата са обсъдили приоритетните области за партньорство, определени в Програмата на УНИЦЕФ за България в периода 2018 - 2022 г., които ще фокусират съвместните усилия в ранното детско развитие и системата за публична грижа за деца, приобщаващото предучилищно и училищно образование, превенцията на насилието, защита на жертвите и достъп до правосъдие за всички деца, насърчаването на правата на детето в България и по света.


По време на разговора президентът е отбелязал, че резултатите, постигнати в процеса на деинституционализацията на грижата за деца, развитието на алтернативните социални услуги, предоставянето на приемна грижа за децата в риск и връщането им в училище, са доказателство за отличното сътрудничество между УНИЦЕФ и България.


Връщането на децата от ромски произход в училище също е било сред акцентите в срещата. "С ефективна подкрепа към родителите трябва да работим за връщането на децата в класната стая и да ги научим да общуват един с друг още от ранна детска възраст. Ако не научим децата си да живеят заедно в училище, те никога няма да живеят в толерантност и уважение един към друг", е посочил Румен Радев.


Регионалният директор на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия г-жа Афшан Кан е изразила подкрепата си за декларираната от България готовност да се превърне в Регионален център на УНИЦЕФ за обмен на добри практики за постигане на устойчиво развитие за всички деца.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Hadji · 07:49 · 19.04.2018
Стига с този популизъм!
Да отиде скъпия президент в някое селско училище и да гледа .
Ромчетата са на последните чинове и дремят...не защото са мързеливи и не им се учи , а просто
НЕ РАЗБИРАТ БЪЛГАРСКИ>
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент