07:30 ч.

16.02.17

2 мин.

0

1

0

6 опасни тунела по магистралите

от Наталия Малчева |

6 опасни тунела по магистралите
Снимка: БГНЕС

Половината са по "Хемус", корозия и течове създават риск


Най-рискови са съоръженията във Велико Търново и Ловеч


Шест тунела на магистралите "Тракия", "Хемус" и "Люлин" са опасни, става ясно от доклад за състоянието на съоръженията, публикуван от регионалното министерство. Тунелите са определени като такива в съществен риск. Това не е най-високата степен на опасност, защото в доклада има и такива, които са характеризирани като тунели с много висок риск и с висок риск. Тунелите "Витиня", "Топли дол" и "Ечемишка" на магистрала "Хемус" са с пукнатини в облицовката, проблеми с осветителните тела и износена настилка. Тунелът "Траянови врата" на "Тракия" има пукнатини и следи от теч в стоманобетонната облицовка, неработещи осветителни тела и корозия. В риск са и два тунела на магистрала "Люлин" - "Мало бучино" и този при 14-ти километър. Те са с разрушени панели, нямат евакуационно осветление, имат корозия по конструкцията и течове.


Най-опасни в страната обаче не са тунелите по магистралите, а тези във Велико Търново и Ловеч. Двата тунела във Велико Търново са пуснати в експлоатация през 1976 г. и са с напукана облицовка, множество течове, корозия и липса на осветление. Висок риск за пътниците представлява и тунелът на пътя Плевен-Ловеч-Троян, построен през 1988 г. Той също е с конструтивни проблеми. Тунели с висок риск има в областите Бургас, Габрово, Пловдив и Смолян, рискови са и 4 тунела в област Враца, както и един в Габрово. От кабинета са предвидили краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяване на съоръженията. За основния им ремонт обаче ще са нужни милиони.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:33 · 16.02.2017
Е и какво излиза? Милиарди хвърлени за магистрали и два мандата мазоли им излязоха на езиците да се хвалят за чудните магистрали. Сега хем ги ремонтират заради лошо свършена работа хем става ясно че парите пак не са стигнали за тунели. А Снегоринка направи "свинетките" 100 лв. и от 4 милиона автомобила в България събра 400 милиона лева. И пак не стигат. Докога ще ни дерете кожите наглеци?!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент