16:50 ч.

12.10.18

2 мин.

0

1

0

6 млн. лв. са отделени за ремонти и оборудване в болници и ДКЦ в София

от редактори |

6 млн. лв. са отделени за ремонти и оборудване в болници и ДКЦ в София

Близо 6 млн. лв. са отделени през 2018 г. за основни ремонти и оборудване в общински болници и бивши поликлиники в града. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на 11 Диагностично-консултативен център на ул. Цар Симеон 145 в район „Възраждане".


Фандъкова посочи, че от миналата година Столична община насочва инвестиции към Диагностично-консултативните центрове в София, като тези средства са част от приходите от продажбата на Общинска банка, които са били насочени към здравеопазването, образованието, инфраструктурата и зелената система. „ДКЦ-тата в София бяха оставени дълги години без инвестиции. Миналата година направихме първата такава в район Люлин. Идеята е да продължим. Самите центрове ги подкрепяме да кандидатстват по различни програми," каза тя.


„В сградата на ДКЦ 11 е направено саниране и основен ремонт на покрив. Очакваме освен по-добрия вид, който привлича повече хора, да има и спестявания от отопление при зимата", посочи тя. Йорданка Фандъкова каза, че този Диагностично-консултативен център се управлява добре и е финансово стабилен. „Той даже успява част от приходите си да инвестира в нова апаратура. Възстановени са дейностите на специализираните кабинети", обясни още столичният кмет.


Фандъкова изтъкна още, че предстои саниране на Общинска АГ болница „Шейново". Фандъкова обясни, че конкурсът е приключил, за това се очаква да започнат ремонтни дейности, като инвестицията там е близо 180 хил. лв. „Това ще доведе до енергийна ефективност и до спестяване на средства, които да бъдат инвестирани в болниците", посочи тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Ха! · 08:15 · 13.10.2018
А за разрухата на Графа 24 милиона чисто крадени препрани!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент