3000 ще ловят апаши в селата

3000 ще ловят апаши в селата | StandartNews.com

Бивши полицаи и военни ще борят битовата престъпност

Бивши полицаи и военни ще ловят апашите в селата. Нови 3000 служители ще назначи МВР до края на годината в изпълнение на приетия наскоро план за борба с битовата престъпност. Това съобщи вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

Тези служители ще се водят "сътрудници по охраната". Ще бъдат подбирани от средите на бившите полицаи и военни. Бройката обаче няма да е достатъчна, за да се изпълни обещанието за поне един полицай във всяко село.

Вътрешният министър обясни, че там, където няма да има постоянно полицейско присъствие, ще се пращат патрули и ще се монтира видеонаблюдение. Ще се поставят и паник бутони по селата, с които да се викат на място служители на полицията.
Бъчварова каза, че за да успее планът за борба с битовата престъпност, трябва съвместна работа на държавните и общинските институции. За целта са създадени цели 255 местни комисии за борба с битовата престъпност. В тях заседават представители на полицията, общините социалните служби, данъчните и инспекторатите по образованието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай