17:30 ч.

11.01.17

1 мин.

0

3

0
3000 ще ловят апаши в селата
Снимка: БГНЕС

Бивши полицаи и военни ще борят битовата престъпност


Бивши полицаи и военни ще ловят апашите в селата. Нови 3000 служители ще назначи МВР до края на годината в изпълнение на приетия наскоро план за борба с битовата престъпност. Това съобщи вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.


Тези служители ще се водят "сътрудници по охраната". Ще бъдат подбирани от средите на бившите полицаи и военни. Бройката обаче няма да е достатъчна, за да се изпълни обещанието за поне един полицай във всяко село.


Вътрешният министър обясни, че там, където няма да има постоянно полицейско присъствие, ще се пращат патрули и ще се монтира видеонаблюдение. Ще се поставят и паник бутони по селата, с които да се викат на място служители на полицията.
Бъчварова каза, че за да успее планът за борба с битовата престъпност, трябва съвместна работа на държавните и общинските институции. За целта са създадени цели 255 местни комисии за борба с битовата престъпност. В тях заседават представители на полицията, общините социалните служби, данъчните и инспекторатите по образованието.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 06:40 · 12.01.2017
нeма кво да ги ловат тeпамe на мeсто И хората от сeлата да ги заравят под овошкитe
Потребител · 00:33 · 12.01.2017
късно е господа то по селата Българи почти няма отидоха си унизени и не разбрани нека господ да ги прости
м · 18:08 · 11.01.2017
эапочвайте поетапно още от утре полицаи да паэят хората по селата и в движение да се увеличават полицаите по селата като има въэможност и с нови да тръгне екшън плана
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент