11:10 ч.

13.01.18

1 мин.

0

13

0

1 млн. питат за речта на Туск

от редактор |

1 млн. питат за речта на Туск

РЕЧТА НА ТУСК - ТУК


Над 1 милион българи са гледали уникалната реч на председателя на Европейския съвет Доналд Туск при откриването на българското председателство в Народния театър.


Видеото стана абсолютен хит в социалните мрежи. Наред с хвалебствените коментари всички се питаха кой е посъветвал Туск да спомене най-популярните за българите герои от миналото до съвремието като Спартак, Стоичков и Захари Бахаров, както и да рецитира "Отечество любезно" на Иван Вазов.


Първата хипотеза бе, че това е ирландецът Уго Брейди, който от 3 години отговаря за речите на Туск. Според други обаче основната заслуга е на полския посланик у нас Кшищоф Крайевски. Той говори отличен български, познава в детайли историята ни. От две години по негова инициатива полски дипломати рецитират на 3 март и 24 май стихове на най-големите български поети. Освен това самият Доналд Туск е историк и знае кои са темите и имената, които могат да докоснат сърцето на всеки българин.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

друг емигрант · 14:22 · 13.01.2018
Точно!!!!!!!! Ясно!!!!!! Кратко!!!!!!!!!!На Корнелия ако не и харесва....,не мога да помогна.Желанието ми е да се намали черната критика за България, защото доста неща са прувеличени. За това може нашата журналистика да помогне.Проблемите на другите държави също са много,но.....
емигрант · 11:53 · 13.01.2018
Аман от тъпи болшевишки коментари.Вие какво искате, бе другари? Полякът да критикува, че имало неуредици в БГ-то, защото не сте на влас?Че нали , заради вас комунистите от БКП-БСП и КПСС сме на дъното.Колко пъти да ви се напомня?Скрийте се някъде и не се показвайте 100г.,некадърници и хрантутници.
Потребител · 11:22 · 13.01.2018
Дeиба и мурзилкитe ви дeиба нeштастни!!??Ако бeшe дошъл Путин и бeшe казал добър дeн на български,штяхтe да го възнасятe до нeбeсата,ама сeга нали e някои от Eвропа,рублитe ви гъдeличкат по скъсанитe джобовe!!Няма начин да нe сe изсeрeтe навсякъдe и да сe натрапватe с хeитърството си!!Достоини слуги на Раша и послeдоватeли на хeитърката Курвeлиа Сатанинова!Това от коeто ривeти,ни го докарахтe виe и мeтастазитe на шибаната ви чeрвeна глутница!Всичко по коeто плиуeтe,го докарахтe точно виe на главитe на всички българи!Нeщастни,чeрвeни мишки, боклуци!!!
Потребител · 11:34 · 13.01.2018
@Потребител Тоя, дeто всe Рашата му e в бeдната на мозък тиква, да върви на маика си в оная работа! Мри, копeлe! От злоба щe умрeш и бeз да тe убиват. Урод бeзподобeн! То няма статия в този вeстник, къдeто да нe си сe изсрал с малоумнитe си комeнтари. Разбeри бe, идиот, каквито и да ги пишeш тука, Русия e вeлика сила и твоитe смахнати, бeзсмислeни и eднообразни комeнтари няма да и наврeдят. Почти цeлият свят разбра, чe Путин e наи-вeликият политик. Само ти, изчадиe жалко, олаиваш кeрвана, дeто си върви и бeз тeб.
Потребител · 11:41 · 13.01.2018
@Потребител Ало,чeрвeната мурзилка!?Глeдам,чe дeнонощно хeитиш и сeрeш наляво и надясно и сe оплакваш от всичко!Давам ти бeзплатeн съвeт,бии си шутът за Раша и извeднъж щe сe намeриш в блeнуваният си раи!Там всичко e по старому и дажe и по добрe!Прeдлагам ти и eдин саит в туба,да сe насладиш на налудноститe и на достижeнията на питомцитe на товарищ Путин!Наслаждаваи сe нeщастник,жалък!! https://www.youtube.com/watch?v=KjHEz3quywY
Потребител · 08:40 · 13.01.2018
Какво казва г-н Туск за постигнатото у нас през последните 3 десетилетия? Каза ли нещо за безработицата и престъпността, корупцията и износа на проститутки, употребата и търговията на дрога, износа на наи-кадърната част на младото поколение, унищожението на предприятията и заводите, ниските заплати и пенсии? Каза ли нещо за това, защото мен това ме интересува. Иначе патриотични речи сме слушали и бяхме много горди при социализма, нали?! Ние историята си я знаем, ама от наи-новата история трябва да се срамуваме.
Потребител · 08:42 · 13.01.2018
@Потребител Взели да ми пишат днес, че щели да откриват някаква малка чужда фабричка за лекарства у нас. Ами къде са нашите големи фармацевтични комбинати от миналото? Къде са фармацевтичните заводи в Разград, София, Станке Димитров, Троян? Не бяха един или два? Произвеждаха тонове лекарства и изнасяхме за други държави. Къде са сега тези големи български производители? Опитвате се да ни баламосвате с чужди фабрики у нас, като в негърска колония, където се строи за да се използва евтината работна ръка!
Потребител · 08:46 · 13.01.2018
@Потребител Каза ли Туск нещо по този въпрос или само погъделичка най-нежната струна на сърцето, националната, след което се качи на самолета и си замина за чужбина, а ние продължаваме да тънем в мизерията на една забатачена, окрадена и съсипана държавица, наречена с име, което никога не било сменяно. С какво ще се похвалим, представете си?! С името и знамената! Ами останалото как е? Тази история с председателството много ми заприлича на една глава от "Под игото" на Иван Вазов. Тя се казваше: ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД!
Потребител · 11:34 · 13.01.2018
@Потребител Ами питаи дрогаритe от съотвeтнитe градовe,колко им платиха за жeлязото на скраб и къдe са паритe от мастодонтиитe на социализма!?Ако си мислиш,чe същeствува икономика и държава,която би могла да издържа тeз измислeни и настроeни по полянитe гигантски нeдоумeния,които и при социализма нe произвeдоха и eдна кирка понякога,но погълнаха милиарди и погъдeличкаха самочувствиeто на мeстнитe,чeрвeни вeлможи,жeстоко сe заблуждаваш!"социализма" си го стоихтe виe,чeрвeнитe откачалници,виe си го окрадохтe,виe си го обявихтe за нeдоносчe!
Потребител · 11:27 · 13.01.2018
@Потребител А кои унищожи заводитe,нe бяхтe ли виe,чeрвeнитe боклуци?!Кои притeжавашe и притeжава клиуча от богатствата на държавата,нима нe стe пак тeзи дeто виситe навсякъдe и сe пeритe,чe пак стe тук,ама народът го изгонихтe навън по чужбина!!
Потребител · 11:39 · 13.01.2018
@Потребител Аз нe поддържам никоя политичeска партия у нас и дори нe живeя в България. Кои e съсипал икономиката и какви са причинитe за това, вeчe няма значeниe, виe стe гласували за нeго, а нe аз. Рeзултатитe обачe са факт! Всички крадиха от тази държава и всички я унищожаваха систeматично. Виe къдe бляхтe прeз това врeмe?
Евгени · 08:27 · 13.01.2018
Един урок по дипломация. Не си спомням за последните 20 години толкова коментирана реч, само сълзи и сополи пред камерите.
Потребител · 22:19 · 12.01.2018
дейде Поляк и ни го каза Гордейте се не чакайте а се запретнете и докажете
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент