10 реновирани автобуса ще качват столичани на Витоша

10 реновирани автобуса ще качват столичани на Витоша | StandartNews.com

Центърът за градска мобилност смята да закупи 10 реновирани автобуса, които ще се движат до природен парк „Витоша". Те ще заменят изцяло амортизираните превозни средства, които се движат по линии 63, 163 и 66. Това обяви заместник-кметът Евгени Крусев по време на проверката си на редовността и обслужването на линия 63.

Автобусите ще бъдат съобразени с особеностите на маршрута по трите линии с по-голям брой седалки, тъй като се пътува по-дълго и теренът е планински. Автобусите ще бъдат с ръчни скоростни кутии и дизелови двигатели, което предполага по-голяма устойчивост и сигурност за пътуващите при продължително изкачване и спускане на сериозни наклони и голяма денивелация.

„Искаме да подсигурим по-голям комфорт на гражданите", коментира зам.-кметът Евгени Крусев. Според него голяма част от хората използват планината и за зимен туризъм. "Нашата цел е да сме по-гъвкави и отговарящи на нуждите на хората. С тези автобуси, които ще закупим съм убеден, че това ще се случи", уточни той.

Зам.-кметът обясни още, че за градските линии са сключени договори за над 100 нови автобуса, а средствата ще бъдат отпуснати от бюджета на Столична община.

След тежките валежи се предвиждат частични ремонти по пътищата на природен парк „Витоша", съобщи още Евгени Крусев. По думите на Крусев поправката ще обхване по-конкретно „Княжево", „Драгалевци", „Симеоново" и „Бояна". „Те са в по-тежко състояние и са предвидени допълнителни средства, за да могат да бъдат ремонтирани", посочи той.

На въпроса каква е ситуацията с ремонтните дейности в София и как се справят изпълнителните фирми за момента, той уточни, че важните обекти, които са в центъра на града се движат в срок, въпреки променливите метеорологични условия и валежите, които се наблюдават. По думите му за момента строителите влизат в съставените графици и не трупат закъснения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай