17:00 ч.

13.09.17

1 мин.

0

3

0

СМГ реабилитира изгонена учителка

от редактор |

СМГ реабилитира изгонена учителка

Учителката по математика Петя Тодорова, която беше уволнена от бившия директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов, е върната на работа в гимназията. Това каза на заседанието на парламентарната образователна комисия Зоя Савова, изпълняващ временно длъжността "директор" на СМГ.


Петя Тодорова, която присъства също на заседанието, уточни, че е възстановена на работа в СМГ от 25 август. "Никой повече не може да съсипе имиджа на едно училище от директора, но той е пръв сред равни", каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той заяви, че ако един директор разделя децата и колектива, то той не може да е директор и затова е подкрепил искането за оставка на Антони Стоянов.


Народният представител от ГЕРБ Снежана Дукова попита Антони Стоянов какъв е финансовият ресурс на СМГ, освен бюджета, който се дава на гимназията от МОН и от Столичната община. Стоянов каза, че от 2006 г. курсовете за ученици в СМГ "се менажират от училищното настоятелство", а той, като директор, е "сезирал институции, че парите отиват в училищното настоятелство". В това настоятелство директорът на СМГ има само съвещателен глас, а самото настоятелство се избира от Общото събрание, заяви уволненият директор Антони Стоянов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Cveti · 05:22 · 14.09.2017
От кога започнахме да менажираме вместо да управляваме това нова думичка ли е в българския език и учи ли се тя и нейноти значение
Потребител · 18:07 · 13.09.2017
Настоятелството дава около 110 000 лв за участие на учениците в национални и международни състезания. Също така финансира ремонтни дейности в училището, закупува консумативи. Част от приходите са за заплати на учителите. Все пак те са резултат от труда им – работят и събота, и неделя.
Потребител · 17:35 · 13.09.2017
Започва да се изяснява случая. Значи става върпос за пари- както обикновено. Настоятелството вероятно си прибира парите вместо да ги дава на училището и бившия директор не е бил част от играта и парите. И когато е започнал да сезира разни институции те са намерили начин да го духнат и ритнат отзад...предполагам изгонената учителка е част от играта и от настоятелството...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент