Наши новоприети студенти във Великобритания ще получат последни напътствия

Колаж: rte.ie

Наши новоприети студенти във Великобритания ще получат последни напътствия | StandartNews.com

Българските първокурсници, приети за студенти във Великобритания в годината на излизане на страната от ЕС, ще се съберат за последни консултации преди отпътуването си за Острова, съобщава БНР. Повече от 600 младежи ще се срещнат за първи път с бъдещите си колеги и ще получат указания и документи за прием, кредитиране и настаняване.

Всеки български първокурсник ще получи личен пакет с формуляри за първоначална регистрация в университета, телефон за спешна връзка, инструкции за посрещане и настаняване. Кандидатствалите за студентски кредит ще получат и официалните се потвърждения за отпуснатата сума. Професионални консултанти ще отговарят на въпросите на студенти и родители.

Приетите в академичната 2018/20019 г. са последните студенти, които България изпраща на Острова преди Брекзит. Те са кандидатите, които въпреки излизането на Великобритания от Евросъюза, получиха правото на пълно студентско кредитиране на образованието си като членове на блока. Това направи възможно обучението на повече от 90 на 100 от заминаващите, които ще ползват държавни кредити за финансиране на обучението си във Великобритания.

Срещата се организира в рамките на проекта "Световно образование", по който пътуват над 50% от обучаващите са на Острова българи. Над 100 университета приемат ежегодно между 1200 и 1500 наши младежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай