09:45 ч.

14.09.17

1 мин.

0

1

0

Липсват 1000 учители по математика и физика

от редактор |

Липсват 1000 учители по математика и физика

Министър Вълчев иска да се сложи край на практиката със сезонни договори


Директорите на училища трябва да прекратят практиката да се наемат учителите със сезонни договори. Това обяви министър Красимир Вълчев пред БНТ. 


Учителят не е сезонен работник, но при сключването на договорите има и две страни, обяви той. "Призовавам учителите да не се съгласяват на такава практика", каза още той.


Вълчев разкри обаче, че има недостиг на учители. Липсват около 1000 преподаватели, главно по математика и физика. "Правим всичко възможно да подобрим условията, за да привлечем учители. Може и да нямат опит. Ще търсим и хора, които работят други професии", каза той.


Министърът бе категоричен, че всички ще си получат увеличението от 1 октомври.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:54 · 14.09.2017
Липсват 1000 учители по математика и физика, 100 000 ученика и ЕДНА ЦЯЛА ДЪРЖАВА С 1300 годишна история !!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент