Ирина Тенчева с борба срещу насилието в училищата

Ирина Тенчева с борба срещу насилието в училищата | StandartNews.com

Отписа сина и дъщеря си от частно училище

Тв водещата Ирина Тенчева започва борба срещу насилието над деца в училищата. Това обяви самата тя, която в сутрешния блок на Нова тв се оплака от частно училище в столицата, от което отписала големия си син заради тормоз.

„Спрях сина си от училище, след като той бе подложен на системен тормоз в продължение на месеци. Направих всичко възможно като възпитани разговори с преподавателите да се вземат няккави мерки. Оказа се, че училищното ръководство е безсилно срещу децата насилници. И енидственото нещо, което интелигентния човек може да направи, е да отстъпи и да си спаси детето", обясни тя.

В момента Спас е в трети клас, а неговата сестричка Вирджиния е в първи. И двете деца вече не учат във въпросното частно училище. Майката изтъква, че ръководството на школото я е търсело за такси и помощ, но не и за да й помогне в разрешаването на проблема на момчето, което системно е тормозено от своите ученици.

„Когато записах детето си в частно училище, се надявах, че там отношенията са по-селектирани, и правилата са по-ясни. Когато една фирма е частна, човек има право сам да налага модела на общуване, на политика въобще. На вече не смятам така. Решението ми да напусна това учебно заведение го взех в края на първия срок на трети клас, тъй като се оказа, че схемите, по които се преподава там, са в пъти назад в сравнение със среднто ниво на началните училища в София. И друго – в класа дойдоха две нови деца, които започнаха да се държат грубо", добави Тенчева.

Стандарт Нюз припомня, че малко преди Великден известното лице от българския шоубизнес обяви във Фейсбук, че е спряла сина си Спас от училище и се аргументира за решението си. Нейната изповед трогна много хора. Днес тя обяви, че е получила подкрепа на много родители, които са изпаднали в подобна ситуация. С нея са се свързали и млади учители, които желаят да работят с детето.

Майката на Спас иска среща с представители на Министерството на образованието. Тя изтъкна, че ще се бори срещу насилието над децата в родните училища и обеща да снима историите на хора с подобни проблеми. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай