Жертва в масова катастрофа на "пътя-убиец"

Жертва в масова катастрофа на "пътя-убиец" | StandartNews.com

62-годишен мъж е загинал при катастрофа между три автомобила на пътя Пловдив-Асеновград, известен и като "пътя-убиец". 55-годишна жена е в тежко състояние, а други двама 19-годишни пътници са леко пострадали.

Според първоначалната информация автомобил „Мерцедес" настига и блъска отзад друг лек автомобил „Сеат". И двете коли са с пловдивска регистрация. В резултат на удара предният автомобил навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в друго превозно средство с марка „Ауди" с ямболска регистрация. При сблъсъка на място е загинал 62-годишният водач на блъснатия отзад автомобил, а тежко пострадала е 55-годишна пътничка в колата.

Автомобилът „Мерцедес", който е провокирал катастрофата, е управляван от 22-годишен мъж. Няма данни за употреба на алкохол, като той ще бъде изследван за наркотици. Леко пострадали са и двама 19-годишни пътници от същия автомобил. Няма данни за пострадали хора от колата с ямболска регистрация. Движението по пътя Пловдив-Асеновград, в района под надлеза на „Пещерско шосе", е затруднено и се регулира от служители на „Пътна полиция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай