Зам.-министър: Смъртното наказание не трябва да се връща

Зам.-министър: Смъртното наказание не трябва да се връща | StandartNews.com

Според мен смъртното наказание не трябва да се върне, много по-тежко е да знаеш, че ще останеш 30-40 години в този затвор. А двамата избягали затворници ще бъдат заловени - рано или късно. Това обобщи заместник-министърът на МВР Стефан Балабанов, който е от квотата на Обединени патриоти, пред Канал 3.

"Докато бъдат залавяни, те може да бъдат още веднъж закарани в затвора, сигурно ще окажат съпротива, нашите служители може да употребят оръжие", предположи Стефан Балабанов. Той посочи, че за миналата година е имало 176 случая на нападения над полицай.

За футболния хулиган, задържан за хвърлената бомбичка, от която пострадаха двама полицаи на мача ЦСКА - Левски, Стефан Балабанов каза: "Смятам, че всеки може да се поправи".

Заместник-министърът нарече "българска работа" съмненията, изразени в медиите, че предалият се запалянко, който е с чисто криминално минало, прикрива друг.

"Чисто българска работа, когато полицията и прокуратурата имат успех, той винаги се подставя под съмнение. След като са проведени процесуално-следствени действия, след като са разпитани толкова свидетели, проверени толкова камери, аз съм убеден, че този човек е извършител на това деяние.

Трябва най-сетне да се разбере, че полицията ще бъде безкомпромисна, новият закон е почти готов, ще бъде внесен тази седмица. Той е дело на Обединени патриоти, той е повече от готов, има още известни консултации с МВР и други служби. И това чудо в рамките на година-две просто да бъде минимизирано", пожела си Стефан Балабанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай