Задържаха сина на царя на халвата

Задържаха сина на царя на халвата | StandartNews.com

Синът на убития производител на ябланска халва Иван Христов е задържан за 72 часа в понеделник вечерта, съобщиха от Окръжна прокуратура-Ловеч. 23-годишният Виктор Иванов е обвинен за разстрела на баща му. Според прокуратурата на 25 февруари той умишлено е застрелял Христов в главата със законно притежаваната си ловна пушка. Оръжието е намерено и иззето.

Тялото на 47-годишния собственик на най-голямата фирма за локум и ябланска халва "Богати" Иван Христов бе открито от по-големия му брат в къщата му в с. Добревци в неделя след обед. Хора от селото разказват, че бизнесменът имал любовница, която не криел от семейството си. Наскоро дори се изнесъл да живее в къща, съседна на тази, в която живеят съпругата, сина и 12-годишната му дъщеря. В тази нова къща е бил убит. Комшии коментират, че конфликтът между баща и син е избухнал именно заради другата жена.

Окръжна прокуратура-Ловеч съобщи, че ще поиска от къса постоянното оставане на Виктор в ареста. За умишлено убийство законът предвижд от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай