Втора блокада в Благоевград, след като камион прегази момиче

Втора блокада в Благоевград, след като камион прегази момиче  | StandartNews.com

И тази сутрин много хора се събраха на протест на кръстовището в Благоевград, където във вторник сутринта камион бутна и уби студентка.

19-годишната първокурсничка Фатиме отивала към университета. Докато минавала по пешеходната пътека на метри от учебното заведение, камионът я блъснал.

От вторник до тази сутрин за трети път близки и състуденти на момичето се събраха на фаталното кръстовище, за да настояват за обезопасяването му. Според местните въпросът е поставян многократно пред институциите, тъй като от години знаят, че е опасно.

В кръстовището се вливат 5 улици. Боята на пешеходните пътеки пък се изтривала много бързо.

„Има необходимата хоризонтална пътна маркировка, вертикална, осветление, тротоари, пътна настилка без тротоари. Технически не е възможно изграждането на кръгово кръстовище", заяви Атанас Камбитов, кмет на Благоевград.

Изграждането на светофарна уредба пък би причинило задръствания, смята кметът.

Според Данаил Стоицов, началник на „Пътна полиция" в Благоевград, това е първият инцидент с фатален край на това кръстовище.

В ранния следобед в Бургас приятели и познати на прегазения в Приморско 33-годишен колоездач се събират пред Съдебната палата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай