Убиецът от Нови Искър може да е имал съучастник, смята Димо Гяуров

Убиецът от Нови Искър може да е имал съучастник, смята Димо Гяуров | StandartNews.com

Росен Ангелов най-вероятно наистина е извършител на шесторното убийство в Нови Искър, но фактическата обстановка около престъплението все още не е напълно изяснена от МВР и това поражда съмнения в официалната версия. Това коментира бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров.

"Като няма живи свидетели, как има ясни изводи какъв е точно мотивът", запита той пред бТВ. Гяуров посочи, че вярва, че Ангелов е убиецът, но фактите около престъплението може да са различни от тиражираните: "Няма да се изненадам, ако не е сам, ако има съучастник, но сега много удобно затваряме папката. Когато не можеш да наредиш пъзела, не си позволяваш да правиш изводи и да ги даваш на публиката".

Той отбеляза, че има съмнения и около соченият за оръжие на убийството малокалибрен пистолет. Гяуров обясни, че в случая говорим за малък куршум с малък барутен заряд, а освен това самоделният заглушител изключително затруднява прицелната стрелба.

Не е ясно и защо стъклото на джипа на разстреляното семейство е било разбито, при положение, че се твърди, че убиецът е взел ключовете от автомобила.

"Нека разследващите не се сърдят, че обществото коментира, а да се вгледат в себе си защо няма доверие", призова ексшефът на разузнаването. По думите му е "повече от срамно" Ангелов да бъде намерен в дома, в който преди 9 години е било извършено блудството, за което е бил осъден. "Никой не го е търсил и той не се е крил - това е срамното, как после да има доверие", коментира Гяуров.

"Никой не вярва не само във възможността МВР да си свърши работата, в способността на разследващите да доведат нещата докрай, никой не вярва в амбицията на полицаите", заяви той.

По отношение на показното убийство на бизнесмена Петър Христов, Димо Гяуров коментира, че по-скоро не би правил връзка между властта и престъплението. Според него става въпрос за сблъсък на интереси и отмъщение, като допълни, че медийни публикации са свързвали Христов с "голяма група от подземния свят от началото на прехода".

Бившият началник на Националната разузнавателна служба коментира, че голяма част от този тип убийства са останали неразкрити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай