Убиецът на студентката пребил и стопаджия с бокс

Фото "Блиц"

Убиецът на студентката пребил и стопаджия с бокс | StandartNews.com

Мъжът, който се простреля с газов пистолет в слепоочието при проверка за наркотици от „Пътна полиция", е приет с опасност за живота в "Пирогов", обяви шефът на ДСДВР  Ивайло Иванов.

Колеги от отдел „Пътна полиция" са видели автомобил, който се е движил неадекватно по пътното платно. Предприели са действия по спирането му. Лицето вътре е било във видимо неадекватно състояние. Направена му е проба за алкохол, която е отрицателна, след това е бил тестван за наркотици", продължи той. Тестът е показал наличие на метадон и марихуана. 

В такъв случай процедурата е лицето да бъде задържано. Заключвайки автомобила си, то е извадило газов пистолет, допряло си го е до слепоочието и се е простреляло, каза още Иванов. Мъжът бил и криминално проявен. 

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова допълни, че за този случай е уведомена Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство. „В рамките на разследването на прокуратурата ще се изяснят всички действия", каза Арнаудова. 

29-годишният мъж, убил приятелката си не съжалява за извършеното, продължи директорът на СДВР по друг случай, който разтърси България. Най-вероятният мотив за жестокото убийство е изневяра.

Убиецът споделил, че смята, че след като я е умъртвил й е помогнал да спре с тези пороци. До този момент той не бил криминално проявен. "От беседите, които направихме с него, според нас той изобщо не съжалява, за това което е направил. Според него така и бил направил услуга да се отърве от пороците. Починалата също няма криминални прояви. Предстои да бъде изясне дали и тя е използвала наркотици", каза Ивайло Иванов.  "Убийството е станало в петък. На място са изпратени полицейски екипи, които потвърждават сигнала", каза Иванов и допълни, че с помощта на бащата на извършителя е отворен апартамента, където се е намирал трупът на момичето. "Имаме данни, че е употребявал наркотици, най-вероятно родителите са му помагали със средства. Джипът, с който се е предвижвал към морето, е закупен от неговата майка", допълни още Ивайло Иванов.

Съседи чули виковете на убитата студентка от Датския колеж в София. Приятелят й я удрял в главата, а след това, за да спре страданията й, я наръгал с нож в областта на врата. Това стана ясно по време на брифинг от прокуратурата.

След като извършил убийството мъжът отишъл при своя приятелка, на която разкрил, че е убил своята приятелка. В последствие по-късно я завел в апартамента, в който извършил жестокото престъпление, където бил и трупът на младото момиче. Той бил покрит с плюшена играчка -котката от Алиса в страната на чудесата. Преди да тръгне свидетелката видяла и двата ножа, с които е извършено престъпното деяние.

Свидетелката успяла да се овладее, но не сигнализирала веднага в полицията. Момичето се обадило на приятеля си, който не бил в София. Когато и той се прибрал двамата му казали, че ако не се предаде сам, те ще го издадат. По техни думи той бил спокоен. Казал им, че иска да види дъщеря си и тогава ще се предаде.

В нощта на петък срещу събота обаче заминал за морето. По пътя качил двама стопаджии – момче и момиче. Първоначално се държал мило, но към 3 часа през нощта спрял на магистралата, сложил си бокс и нанесъл удари на момчето в главата. В следствие на побоя то е със спукана околоочна орбита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай