Стрелба в Слънчев бряг посрещна Митьо Очите (ОБЗОР)

Стрелба в Слънчев бряг посрещна Митьо Очите (ОБЗОР) | StandartNews.com

Несебърският наркобос събира структурите си край морето

Стрелба в Слънчев бряг ознаменува завръщането на несебърския наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите в курорта. Часове преди Очите да бъде изписан от болницата "Софиямед", мутри си организираха престрелка в курортния комплекс. Според разследващи вероятно двете групи са си уредили среща в бензиностанцията на ОМВ на изхода на Слънчев бряг, където е станала патакламата. Става въпрос за подялба на територии за продажба на наркотици, категорични са ченгета, пожелали анонимност. Официалната версия на МВР е, че престрелката този път не е за паркомясто, а е заради спор за момиче.

"При пререкание между две компании има произведени изстрели с газов пистолет срещу джип с пловдивска регистрация. За щастие при инцидента няма пострадали. Стрелецът и останалите участници в инцидента са задържан", обясни главният секретар на МВР Георги Костов. Двама от стрелците са арменци на 28 и 36-години. Единият е адресно регистриран в Пловдив, а другият в Пазарджик. По-младият притежава паспорт на Руската федерация. Те са дошли с черен пловдивски джип "Рейндж Роувър" с регистрационен номер РВ 7787 СК. Стъклата на возилото са направени на решето от куршумите. Вчера скъпарският джип бе оставен на отговорно пазене в двора на РУП Несебър.

Нападателите са трима, дилъри от Димитровград, гравитиращи около несебърско-поморийската мафия на Митьо Очите. Те са 19-20-годишни и работят като охранители в Слънчев бряг. В квартирата им при обиска били открити няколко плика с канабис, с общо тегло 70-80 грама. За арменците се твърди, че са от хората на пазарджиклията Божидар Кузманов-Божо Козела. Това е мъжът, който държи печално известното заведение 4YOU, в което хора на Очите нахлуха с брадви и се сбиха с персонала. Несебърският наркобос пък бе прострелян тежко и прекара близо два месеца в болница. Вчера той бе изписан от лечебното заведение с добро общо състояние и се завърна в родния си Несебър. След няколко дни се очаква да замине за рехабилитация в луксозен спа-център високо в планината, разкриха негови приближени. Междувременно през няколкото дни в родния си град Очите е организирал среща на структурите си. Очаква се бандитите да се съберат още този уикенд в дома му.

"По време на престоя си за лечение Желязков претърпя успешна ендоскопска операция на уретер като проходимостта му бе възстановена чрез поставянето на силиконова протеза. Беше му проведена и допълнителна терапия за възстановяване на травмите, предизвикани от огнестрелните наранявания. Беше проведено комплексно лечение с множество допълнителни лечебни и диагностични процедури", уточниха вчера от "Софиямед". Софийската болница бе и единствената, която се съгласи да приеме Очите, след като четири други категорично отказаха.

Едно към едно

Скандалът е заради момиче

Старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас

Възниква пререкание между две групи лица - от едната страна са две лица от Пловдив, от другата - три лица от Димитровград. Скандалът поне към момента на база на данните от проведените беседи е заради момиче. Спречкването прераства в побой.

Двете лица използват газов пистолет, с който са произвели изстрели. Останалите от другата група са три момчета от Димитровград, които са унищожили стъклата на автомобила, с който са били мъжете от Пловдив. Тогава мъжете с "Рейндж Роувъра" са се оттеглили. Задържани са на изградените КПП-та на база получен сигнал на тел. 112. В автомобила е открит газов пистолет и не са открити наркотици. Извършено е претърсване в квартирата на димитровградските младежи, където е открита марихуана - изяснява се количеството. Младежите от Димитровград са в Слънчев бряг и работят в различни обекти. Един от тях е криминално проявен, и то за побой в миналото.

Магарето излезе месец по-рано

Месец преди Митьо Очите от болницата "Софиямед" бе изписан и близкият му партньор Никола Маринов-Магарето. Той бе тежко ранен при стрелбата на 8 юни в Слънчев бряг. 36-годишният бивш състезател по борба първоначално беше приет във ВМА, но след това и той се премести в болницата на Очите. Магарето е бил със счупена опашна кост и засегнат нерв на крака, заради който не е могъл да ходи. В "Софиямед" са му извършили модерна лапароскопска операция, като са отстранили хематом от малкия таз, притискащ нервния плексус, който отговаря за нервната проводимост на крака. Медицински специалисти коментират, че това е изключително високоспециализирана хирургия, която се прилага на малко места в България. Магарето е изписан възстановен напълно. В момента той продължава рехабилитацията си. Близките му са избрали лечебното заведение именно заради съвременната апаратура и модерните възможности за диагностика и лечение.

Хора на Пръча с мокра поръчка за Козела

Заминали в Гърция да го издирят и ликвидират

Хора на известния бандит Йордан Тонов, популярен като Данчо Пръча, който през юни влезе във Врачанския затвор с 8-годишна присъда за склоняване към проституция, са наети с организацията на мократа поръчка срещу Божидар Кузманов-Козела, разкриха затворници. В зандана упорито се говорело, че хора на Пръча, който е авер с Митьо Очите са в Гърция, където се смята, че се укрива Козела. Аверите му са потърсили контакт и с приближени на Йосиф Йосифов-Йоско Констинбродския, който също известно време пребиваваше в Гърция, а от месеци е в неизвестност. Говори се, че Козела се подвизава в село край Солун. Друг от арестуваните за стрелбата в Слънчев бряг - Радослав Димитров, за когото се смята, че е стрелял в гръб срещу Очите, вече е сменил адреса си в плевенския квартал "Сторгозия". Димитров бе освободен преди дни под гаранция от 5000 лева. Часове след определението на съда семейството на 26-годишния плевенчанин е внесло сумата, а той е потънал в неизвестност. Най-важното основание на съда за промяна в мярката му за неотклонение е липсата на убедителни доказателства за това, че Димитров е стрелял срещу Очите. На практика обвинението е на базата само на свидетелски показания от хората на Очите. Данаил Петков, съсобственик на бар "Оксижен", е в процедура по изпълнение на европейска заповед за арест, след като бе задържан в Испания. Делото срещу тях и останалите от групата е насрочено за септември, но не е ясно колко ще се явят в съдебната зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай